Nejste přihlášen/a.
dobrý den,potřebovala bych vědět jak je to s odpracovanou dobou po dlouhodobé nemoci,jsem práce nesch.od 14.12.2008 a k 2.11.2009 nastupuji opět do práce..čeká mě však ještě operace a to v rozmezí měsíce prosince pokud bude vše pobíhat tak jak má.Jelikož jsem na nescopence skoro rok chtěla bych vědět kolik dní musím odpracovat,abych měla opět nárok na vyplácení dávek v nemoci.Děkuji za odpověď
Podpůrčí doma u nemocenské je 380 dní od začátku nemoci. K začátku nové nemoci se vezme 380 dní nazpět a spočte se doba nemoci, to se odečte od 380 dní a vyjde zbytek podpůrčí doby, na kterou je ještě nárok. Tohle by se nedělalo, pokud člověk mezi nemocemi odpracuje alespoň 190 dní.
Nicméně pokud je naděje, že se člověk brzy uzdraví, tak může ČSSZ požádat o prodloužení podpůrčí doby. Takhle prodloužit podpůrčí dobu je možné až o 350 dní. Už to ale není automaticky, musí se žádat a žádost schvaluje tuším revizní lékař z ČSSZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.