Nejste přihlášen/a.
Slyšela jsem, že když má člověk dvě propustky od lékaře, tj dvě razítka, tak nemusí přijít na směnu vůbec. Je to pravda? A také píše se na propustku čas, kdy jsem byla u doktorky - tedy v kolik? A když potřebuji s dítětem k doktorce, také mohu na propustku?
Není to pravda, propustka k lékaři je na uvolnění na nezbytně nutnou dobu. Stihnete-li dva lékaře v kratší době, než činí vaše pracovní doba, musíte se samozřejmě vrátit do práce. Lékař nebo sestra by na propustku měla vyznačit, v kolik hodin jste u lékaře byla. Ještě dodatek - k lékaři má zaměstnanec chodit přednostně mimo svou pracovní dobu.
ono záleží kde člověk bydlí.Navíc pokud mám 2 a více vyšetrření mimo okres v jednom dni mám nárok na celý den. A chodit mimo pracovní dobu - źnám jediného doktora co normálně ordinuje odpoledne,ale je to ušař takže to většinou nejde.I když jdu ráno před zaměstnáním na určitou hodinu k zubaři párkrát se mi stalo že bral přednostně urgentní případy .takže k lékaři mimo pracovní dobu je siche hezké ale nereálné
Na obyčejné vytahování stehů jsem čekal 4,5 hodiny...
Existují i lepší doktoři. Já mám praktickou, která tam je odpoledne každý den kromě úterý (a ve středu až do 6) a bere přednostně pracující. Sestra na gyndě se na to moc netváří, ale když jí řeknu, že dopoledne nemůžu, tak taky něco vymyslí. Zubaře mám "na úrovni", ten ani dopoledne nepracuje a je tam od 12:00 do 20:00. Dělám sama na sebe a jít k lékaři v pracovní době znamená přijít o výdělek třeba i pár stovek, to se pak motivace na objednání mimo tuto dobu hledá snadno...
Omlouvám se za off topic (zakladateli), ale správná odpověď už padla, tak jsem si dovolila
ono je něco jiného když stačí 1x ročně na preventivku popř. pro nějaké potvrzení a něco jiného pokud dotyčný potřebuje k lékaři 2x týdně
kikl,
slyšela jste špatně. Tak to určitě není, zrovna to není tak, jak někdo píše, že jeden doktor na 4 hodiny. Tiskopis propustka je jen pro to, aby bylo kam vyznačit potvrzení, že jste někdy byla mimo zaměstnání. Takže i s dítetem k doktorce s propustkou, pokud to zaměstnavatel vyžaduje.
U nás jsem propustky k lékaři zrušil, páč je to zbytečná práce. Jsme ale menší firma a ohlídám si lidi.
Vy jste v práci zrušil propustky?
No tím bych se asi nechlubil by mě zajímalo jak platíte lidi co jdou v pracovní době k lékaři.
Asi tzv. stát ve státě no Česká republika zde je vše možné co dodat
A proč ne.když je jich "pět a půl" a nezneužívají to , tak proč nezaplatit i zameškanou hodinu u lékaře jako odpracovanou?Tím spíš když dotyčný tu práci stejně musí odvést!
U nás si na propustky (nejen k lékaři) taky nehrajeme - není důležité být 8.5 na pracovišti, ale mít hotovo co je potřeba.
dragonest,
platím jim čas, jako když jsou v práci. Jenže od roku 2016 se situace změnila, musel jsem opět zavést propustky, páč z dobroty se stala vyčůránství.
Najednou v pátek po obědě se začalo často chodit k lékaři. Něco si potřeboval zařídit, jít pro parkovací průkaz, hned nahlásil, že jde k doktorovi. Dokonce si přinesl razítko z pedikůry a chtěl to proplatit. Komu tím prospěl? Teď i ostatní musí papírovat.
Lidé jsou různí.
Propustka platí na dou NEZBYTNĚ nutnou nejdéle však maximálně 4hodiny,pokud je nutné ošetření mimo tak 8hodin (např ošetření-nutné vyšetření v KN-CB místo v ON - JH)Platí i pro doprovod blízkého příbuzného,pokud je tento nutný ,což u dítěte je!
Jinak záleží jak který zaměstnavatel ,já měl zatím štěstí všichni zaměstnanci na razítko-propustku tolerovali-tolerují 4 hodiny
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.