Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec lhůty podle správního řádu

Od: tepl odpovědí: 6 změna:

Doručeno bylo 7.11. a lhůta na odvolání končí 22.11. (15 dní)

Musí být úřadu doručeno ještě 22.11., nebo stačí 22.11. odeslat z pošty (takže doručeno bude 23.11.)?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, dnes je poslední den - musíte doručit osobně alespoň do podatelny úřadu. Zdravím!

doplněno 22.11.16 12:07:

tepl - když nemáte jinou možnost, tak to pošlete doporučeně poštou a budete doufat, že to bude v pořádku. Co jiného ještě můžete nyní řešit, když jste nevyužil oněch 15 dní.

doplněno 23.11.16 17:04:

tepl - budiž (neznal jsem všechny okolnosti, když to nebylo uvedeno v dotazu). Tak, snad to bude v pořádku.

danys*
Jedna se o procesní lhůtu,bud doručit osobně nebo dnes podat na poště.
doplněno 22.11.16 12:15:

§40 odst. 1 písm. d Správní řádu

tepl
hodnocení

ben a danys se rozcházejí, tak jak je to? :)

Bohužel osobně na úřad nemám možnost, je to 250 km, takže mohu jen poslat poštou - ale to je otázka, protože 22.11. je opravdu poslední den lhůty.

sebod*

Zajděte na poštu, zřiďte si datovou schránku, písemnost oskenujte a pošlete přes datovku. Máte to tam ještě dnes a navíc ušetříte za poštovné ;)

Kolikstojî zřízenî datové schrànky a jsou nějaké paušální poplatky měsíčně?

tepl
hodnocení

ben: No nevyužil, no. 15 dní je fakt málo.Ono taky chvilku trvá, než se člověk zorientuje v té šroubované úřední mluvě, než pochopíte, co vám vlastně napsali. Pak sehnat dokumenty taky něco trvá. Pak jsem zjistil, že tomu stejně 100% nerozumím a začal shánět právníka, pět vůbec neodpoví, dva že nemají čas a třetí "se na to podívá", ale že má celý týden soudy a neví, kdy,... a máte poslední den lhůty, kdy zjistíte, že "se nepodíval". Doufám, že mi to nenafakturuje :) Tak jsem odvolání nějak sesmolil a odnesl na poštu. Děkuji za podporu. Při mé smůle zítra dostanu sepsané odvolání od právníka :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]