Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet marže, tisk objednávek - PROGRAM?

Od: jezevec* odpovědí: 5 změna:

Ahoj všem,

jsem tak trochu počítačový analfabet, proto se zeptám odborníků :) Nevíte někdo o nějakém programu, který by dokázal evidovat seznam položek a po zadání nákupní a prodejní ceny sám vypočetl marži a zapsal jí do dalšího sloupečku? A taky by měl umět vytisknout seznam označených položek... Uvedu příklad :

Tatranka 8,00 16,00 100%

Jde mi o to, abych viděl jaký je na čem zisk a abych si mohl vytvořit něco jako nákupní seznam, kdy bych u tatranky dopsal třeba počet 20, u rohlíku 50 apod. a ono mi to vytisklo nákupní seznam s počtem kusů, které mám koupit... Možná to jde i v excelu ale absolutně netuším jak na to... :(

Moc děkuju všem!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek*
hodnocení

0x

elementární funkce excelu a matematika pro základní školy... a btw...pokud tatranka stojí 8,0kč a prodáte ji za 16,0kč tak není zisk 100% ale 100% - režie

jezevec*
hodnocení

Ano, děkuji. Vím, že se od zisku odečítá režie, ale já se ptal na něco úplně jiného. JAK na to? Jaká funkce tohle v excelu umí?

krtek*

Součet, souhrn, počet, minimum, maximum...nutno nakombinovat více funkcí a buňky..pak se jen přehazují čísla...a nebo se podívat do šablon jestli už tam není něco předdefinovaného...každý excel ma jiné šablony takže nemůžu přesně navést..

nikdo*
hodnocení

0x

Zkuste se podívat sem. Až dole na stránce je kalkulátor. Stáhněte si ho, uložte na disk, udejte zálohu, ať si ten original nezničíte, a zkuste si tu kopii upravit pro sebe.

doplněno 22.11.16 21:24:

omlouvám se: udělejte zálohu. Udávat se nemá, :)

mp*
hodnocení

0x

Pokud budete chtít licensovaný program (to jest, že se o vás starají a aktualizují předpisy) doporučuji program UČTO od firmy Tichý. Jednoduché, snadné. Jen to teda prý blbě běhá na 64 bit Winows. Sám jedu na XP((čím novější operační systém, tím blbější, docela tomu začínám věřit).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]