Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání telefonických hovorů

Od: michellin* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, zda můj telefonický hovor může druhá strana nahrávat, přestože mě na to nejprve neupozorní.

(Cosi reklamuji, dohaduji se s výrobcem, udává jiné informace než já a tvrdí, že hovory byly nahrávány a může to doložit).

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasdax*
hodnocení

1x

No je otázkou jestli jste opravdu nebyla upozorněna. Většinou se totiž objeví nějaká podobná hláška: "Pro zkvalitnění našich služeb bude Váš hovor zaznamenán". No a pak nechápu proč vám vadí že ten hovor nahrávali. Copak jste jim lhala? Nebo si už nestojíte za tím, co jste jim do telefonu řekla?

A i když se nejedná o soukromý hovor, tak si myslím že na jakékoli pořízení zvukového záznamu musí být souhlas.

hodnocení

0x

Oprávněnost pořízení nahrávky projevů osobní povahy

Předpokladem pro použití nahrávky je její pořízení. Ve většině případů se zřejmě podaří zachytit jednání druhé osoby soukromé fyzické osobě zúčastněné na jednání. Pokud ovšem nepůjde o jednání veřejné nebo např. čistě obchodního charakteru, dopouští se nahrávající zásahu do soukromí nahrávaného. Tedy pokud nemá k pořízení záznamu od nahrávaného svolení. Bez tohoto svolení se člověk, který učiní o druhém záznam osobní povahy, aniž by to bylo jen pro přiměřené vědecké, umělecké nebo zpravodajské účely, může dopustit zásahu do osobnostních práv.

toto je část vysvětlení, celé najdete na viaiuris.cz/... velmi pěkné a podrobné,

případně najdete více na google.sk/...

michellin*
hodnocení

Dekuji.

V mem pripade, ktery jsem popsala, tedy muze nebo nemuze nahravat bez upozorneni?

chlamak*
hodnocení

0x

Nedavno me volal operator T-mobile, pani na lince rekla ze v ramci zkvalitneni sluzeb bude nas rozhovor zaznamenan, rekl jsem ji ze v pripade ze nahravaji nas hovor nemam zajem se s ni bavit, operatorka slusne podekovala a polozila telefon... Nemusite souhlasit se zaznamenavanim hovoru, ale strana, ktera vas nahrava, vas musi ze zakona o teto skutecnosti informovat

michellin*
hodnocení

Nevíte prosím přesně ten zákon?

alf*

no a co z toho ve výsledku bude? Další jejich tvrzení, že upozornění zaznělo. Snad vím co jsem říkal nebo neříkal a je mi úplně jedno jestli to někdo má nebo nemá nahrané a pokud vím oc jsme říkal tak prostě jdu do sporu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]