Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na menší splátky pohledávky?

Od: tweetynka odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

dlužím české spořitelné která to předala jiné společnosti avšak ta chce po mě přehnané splátky které nejsou v mých možnostech.Jak mám postupovat když chci splácet avšak nemohu tolik co chtějí a tlačí na mě.Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

3x

Jde o to, o jakou společnost se jedná. Zřejmě půjde o nějakou inkasní agenturu, jejíž pravomoci jsou prakticky nulové. Pokud to inkasní agentura nevymůže po dobrém, předá vše soudu. Soud vydá platební rozkaz a pokud sumu neuhradíš, přijde exekuce. Ta má přesně stanovená pravidla, kolik ti smí strhnout např. ze mzdy a kolik ti musí zůstat. Takže pokud to má nějaká inkasní společnost, nezneklidňoval bych se. Nech je to zažalovat, proti platebnímu rozkazu podej odpor a uveď v něm, kolik jsi schopna splácet. Většinou na to věřitel přistoupí (samozřejmě pokud nedlužíš dva míče a nechceš to splácet po stokoruně měsíčně...)

hodnocení

1x

Každé oddalování celkového zaplacení, táhne sebou úroky. Ty pak půjčku stále zdražují. Úroky vám nikdo neodpustí, ikdyž splátky sníží. Úroky jsou nesmrtelné, věčně živé. *zed*

hodnocení

0x

Zdravím. Splácejte tolik kolik můžete. Buď Vás nechají a splátky budou akceptovat, nebo dluh budou vymáhat tvrdší cestou. S jejich nátlakem neuděláte nic, chtějí dostat jen své peníze...

doplněno 21.11.16 20:05:

Já bych Vám doporučila plácet hned a nečekat až na Vás někdo podá žalobu a následně se do toho potom vloží exekutor. Prodraží se Vám to o nemalé náklady..Píšete, že splácet chcete, tak to udělejte.

tweetynka
hodnocení

Takže mám počkat než to předají dál soudní cestou? Nepřijde doufám exekutor hned?

jezevec*

Exekutor smí konat až na základě rozhodnutí soudu...

tweetynka
hodnocení

Takže počkat a myslítě že soud přistoupí na menší splátky?

jezevec*

To je individuální, záleží kolik dlužíš, kolik můžeš splácet atd...

tweetynka
hodnocení

Dlužím přes 300 000 a mohu splácet 6-7 000

jezevec*

300 litrů s příslušenstvím může ve finále dělat taky půl mega, jde o to, jak dlouho je to po splatnosti atd... Tam bych se obával, že budou chtít měsíčně víc, než sedm tisíc.. Ale já osobně bych to nechal projít soudem. Hlavně bych ale zkusil komunikovat s tou spořkou, podepsat jim uznání dluhu, navrhnout splátky... ono něco jinýho je když uvidí tvůj zájem věc řešit!

tweetynka
hodnocení

Oni už to předali jiné společnosti a ti mají volat zítra jak jsem se rozhodla ale ty splátky opravdu nejsou v mých silách-splácet chci.Navíc jsem zítra v práci a do spořitelny se dřív jak ve středu nedostanu

jezevec*

OK, řekni jim prostě : tohle platit nedokážu, dejte to soudu. tečka. A ve středu hurá do spořky.

Tyhle inkasní agentury dělají akorát bububu, straší, hrozí, ale nemůžou vůbec nic, jejich pravomoci jsou na nule. Budou ti hrozit exekucí, atd. ale realita je jiná. Opravdu nemůžou vůbec nic, jsou to normální komerční firmy.

tweetynka
hodnocení

Moc děkuji a přeji krásný večer

sebod*

souhlas skoro se vším s jezevcem *palec*. Jenom v jednom nesouhlasím: nic nepodepisovat. Žádné uznání dluhu apod. Ale jinak se ve všem řiďte radami od jezevce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]