Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu. Když si nanesu make-up na obličej, tak se mi většinou druhý den udělají na obličeji pupínky. Mám červené fleky na obličeji a na nich drobné pupínky. Když pupínek vymačknu, tak z něj vyteče vodička. Stává se mi to i v létě, když jsem nalíčená pouze pudrem. Řekla bych, že se to stane tím, že pokožka nemůže moc dýchat a mastí se. Pleť mám smíšenou bez akné. Nevíte, co by mi mohlo pomoct? Kosmetikou to není, zkoušela jsem různé značky. Nebo o co se jedná?
Děkuji
Já bych právě řekla, že je to reakce na kosmetiku. Píšete, že jste zkoušela různé značky, ale ve všech je chemie, která citlivější pleti problémy způsobuje. Pokud se bez make-upu nedokážete obejít, kupujte si čistě přírodní bez přidaných parabenů a jiných humusů, které do kosmetiky jsou přidávány.
Děkuji za odpověď... ale přijde mi divné, že by se mi fleky dělali jen občas a né pokaždé, když se namaluji.
Pokud se Vám ta vyrážka objeví, i když se nelíčíte, může to být reakce prakticky na cokoliv. Každopádně byste to nejlépe asi zjistila tak, že byste cca 14 dní nepoužívala žádnou kosmetiku na obličej a vlasy. Pokud by se vyrážka během této doby neobjevila, bude v tom zřejmě něco jiného.
V obličeji se osypete i po lécích, nebo nějakém jídle, to fakt vaříme z vody. Určitě byste měla navštívit kožního lékaře, aby určil, co se děje, případně udělal testy.
Pokud máte takovéhle kožní problémy, chtělo by to nechat pleť dýchat, nic na ni nedávat, spíš ji zklidnit, třeba Jarischem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.