Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zad a hlavy

Od: klara74 odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer,
bolí mě záda a hlava. Kam bych si měla dojít? Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nejprve ke svému obvodnímu lékaři a pak na neurologii.

hodnocení

1x
Nejlépe k vašemu obvodnímu lékaři.Ten Vás prohlédne a doporučí postup další léčby.
---
Sakryš,zase druhá *zed*

hodnocení

0x

bych si tipnul - krční páteř, nedostatek cvičení a pohybu... 30 dnů lítat po kontrolách všech možných vyšetření a pak zjistit, že to je všechno z tohoto sezení u PC...

Bohužel - 99,9% lidí s touto bolestí má stejné důvody vzniku. ale to promile může být něco jiného, co pozná pouze ten lékař a jen to vyšetření.

klara74
hodnocení

Ráda bych to zvládla bez praktického lékaře tam je to na dlouho a nic moc neví. Musím mít doporučení k specialostovi? Případně k jakému. Díky
iz*

Kláro, právě k tomu praktického lékaře máte. Zná Váš zdravotní stav a na rozdíl od nás – laiků – bude vědět, na která vyšetření Vás má poslat.

Pokud si sama vyberete některého odborníka, může Vás to stát mnohem více času → odborník třeba zjistí, že Vám nemůže pomoci a pošle Vás kam? Přece k praktickému lékaři...

Chcete-li se zbavit problémů, nehledejte, jak co obejít, ale začněte tam, kde Vás nejlépe znají.

hodnocení

0x

Nepíšete, jak bolestem sama předcházíte: správné sezení při práci, dobré osvětlení, pitný režim (pokud vypijete za den málo tekutin, může Vás potom bolet hlava), jestli se stihnete za den protáhnout a lehce si zacvičit, zda nemáte nadváhu atd. Pokud nosíte brýle, bolest hlavy může být i ze špatné korekce ("slabá" skla).

Navštivte svého praktického lékaře. Jestli chcete volit náhradní cestu, zkuste nejprve fyzioterapeuta, masáž, cvičení, plavání.

ff*
hodnocení

0x

bolest hlavy je určitě od zad.Jít k ortopedovi.Mám to samé od stání.

balzerka
hodnocení

0x

Zjistěte si v místě bydliště , kde sídlí rehabilitační oddělení a zeptejte se tam, zda musíte mít k nim doporučení Rehabilitační lékař Vás prozkoumá a navrhne cvičení, masáže, zábaly, elektroléčbu ap. Když jsem šla s nohou, ortoped mi ji zrentgenoval, dal tabletky a doporučil klid. Nedalo mi to, šla jsem na rehabilitaci. Tam se mi věnovali podrobně, naučili mne cviky, šla jsem na masáž, dostala jsem rozpis elektroléčby...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]