Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kterych letech se tančil tanec lipsi?

Od: drmota odpovědí: 3 změna:

v kterych letech se tančil tanec lipsi?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

3x

Viz hudebnirozhledy.scena.cz/... a citace: tehdy (1959) taneční mistři, manželé Seifertovi z Lipska, vytvořili na přímý pokyn ministerstva kultury "vzorový"společenský tanec,

a viz hudebni-scena.cz/... citace: " Mezi mládeží byl brzi velmi oblíbený, ale tato popularita trvala jen do začátku 60. let."

nebo také en.wikipedia.org/... kde je počátek, ale dlouho se taneček neudržel, něco se dá najít na youtube. Tanců s krátkou životností je moc, například Letkiss a podobné.

Vy ho chcete obnovit, nebo ho ještě pamatujete?

hodnocení

3x

Jen chvilku, já jsem ho už nezažila. Na čaje jsem začala chodit v r. 1 964 a to už se netancoval.

doplněno 21.11.16 07:27:

Lolbop, tak ten do našeho malého města nedošel. Začínal se tancovat námořník a pražák. :-D V podstatě to obdoba džajfu.

drmota
hodnocení

děkuji za odpověď.V té době se tančil také lollbop?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]