Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Ráda bych poprosila všechny, kteří si vzpomínají na různé pohádky a pořady s televize, o radu.
Byla to pravděpodobně pohádka o malíři, který měl v pokoji malířské plátno. Pokud na něj něco namaloval, jeho kresba mu na plátně ožila. Celý příběh se točil kolem vztahu malíře k jeho výtvorům. Nevíte někdo jméno tohoto pořadu? Mám pocit, že nebyl český ani českoslovnský, ale můžu se mýlit.
Děkuji všem za radu
Mně to až tak nejvíce připomíná ztvárnění Gogolova "Portrétu", ale mohlo to klidně být i něco úplně jiného (záleží, jak moc přesně si ten film pamatujete, resp. nakolik je přesný ten popis).
V Československu byl podle zmíněné novely natočen třeba tento film.
Tak o pralesu tam opravdu nic není. Zjevně je tedy nutné hledat někde jinde. A nevzpomenete si třeba ještě na něco jiného (doplňující informaci)? Byl to normálně hraný film, byly tam i jiné lidské postavy než jen malíř... apod.?
Mám dojem, že to bylo spíše jako seriál. Matně si vzpomínám, že většinou byla vidět jen malířova ruka s šťětcem, jak kreslí motiv pralesa, který ožije.
Liliet, běžně bych si nevzpomněla, ale jak to popisujete, něco mi to říká. Ale na název si určitě nevzpomenu, jen mám matnou vzpomínku na tu ruku, jak maluje, jakoby sama od sebe, plátno se samo zbarvuje a pak ožije...
Jsem stejně bezradná jako Vy prošla jsem pár internetových fór s vlákny na téma pohádek 80. let, ale nikde nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.