Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hobit x Pán prstenů

Od: prosba* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám poněkuď zvláštní dotaz. Navazuje trilogie Hobit určitým způsobem na triologii Pána prstenů? Nebo probíhají nezávisle na sebe?

Nikdy jsem to nesledoval a teď když se na to dívám, tak by mne to docela zajímalo.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

belkvl*
hodnocení

0x

Pan prstenu navazuje na knihu Hobit aneb cesta tam a zpatky

hodnocení

0x

Určitým způsobem na sebe navazují (ale jinak, než píšete) :). Příběh o Hobitovi totiž začíná o nějakých pár desítek let dříve a "Pán prstenů" je v jistém smyslu jeho rozvinutí.

hodnocení

0x

Knižně : Hobit-cesta tam a zase zpátky (jedna kniha)

Pán prstenu - (trilogie)

Společenstvo prstenu - 1.část

Dvě věže - 2.část

Návrat krále -3.,záverečná část

Filmově je to tuším rozděleno-Hobit-cesta... na 3 části Hobit-neočekávaná cesta

Hobit-Šmakova dračí poušť

Hobit-bitva pěti armád

Pak následuje trilogie Pán prstenu

Jak knižně,tak i filmově na sebe navzájem navazují tak jak jsem napsal!

paw*
Ber to jako hvezdne valky. Podle letopoctu natoceni taky udelali napred 4,5,6 a pak az 1,2,3. Tak nejak je to i s panem prstenu a hobbitem. Jenom to na sebe navazuje pouze odkazy.

hodnocení

0x

Není potřeba o tom přemýšlet. Je to až škodlivé, protože polovinu filmu si kazím tím, že luštím záhadu, co tomuhle předcházelo. Je potřeba všecko brát, jak to je. ;) Některé věci se nemají zkoumat. Třeba kouzelníci, ti nějakou logickou úvahou tratí na kouzlu. Nepřemýšlíme, kdo jsou rodiče Křemílka a Vochomůrky. Je to prostě tak!

figurek*
hodnocení

0x

Hobit nenavazuje, ale dějově předchází Pána prstenů. Hlavní postava v Hobitovi je tehdy ještě mladý Bilbo Pytlík, který našel Sauronův prsten moci. Od té doby jej měl celé roky u sebe, až do začátku knihy Společenstvo prstenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]