Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení po přestěhování do nájmu

Od: yourlady* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den všem,

Dovoluji se obrátit s prosbou o radu. Pobírala jsem příspěvek na bydlení jako samostatně bydlící osoba na byt v osobním vlastnictví. Žádost za II. Čtvrtletí 2016 jsem podávala v místě trvalého bydliště 30.10.2016. K 7.11.2016 jsem se však přestěhovala, trvalé bydliště mám nyní v jiném městě, a to v nájemním bytě, opět bydlím sama. Chci se zeptat, o příspěvek na bydlení budu žádat na Úřadu práce v novém bydlišti v lednu 2017? Změnily ses tam samozřejmě v současném čtvrtletí moje náklady na bydlení, protože se platí na rozdíl od bytu v osobním vlastnictví ještě nájem. Nájem jsem nucena platit nyní v listopadu a v prosinci, vím, že příspěvek na bydlení chodí jakoby čtvrt roku zpětně, takže s nájmem na listopad a prosinec mi nikdo nepomůže? Chci se jen zeptat. Jsem nyní na nemocenské, je vypočítávána z poměrně nízkého platu, takže příjem není vysoký. Datum ukončení nemocenské dopředu ještě nevím.

Děkuji .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Příspěvek na bydlení lze přiznat až poté, co doložíte náklady na bydlení za předchozí kalendářní čtvrtletí. Můžete se zkusit obrátit na kontaktní místo úřadu práce, ale nevím, jestli uspějete.

yourlady*
25.11.16 15:28
hodnocení

dekuji

fidonet*
hodnocení

1x
Dobry vecer.
Z Vaseho dotazu vyplyva, ze zadost jiz mate podanou. Novou tedy nepodavate dokud nebude puvodni z 30.10. odejmuta.
Dostavite se do 8 dnu po zmene na UP kam jste podala zadost a oznamite prestehovani. Dolozite vsechny nove smlouvy, uhrady do toho mesice a pozadate o postoupeni Vaseho spisu dle nove adresy na jiny UP kam budete nove patrit. Obdobne nahlaste zmeny, pokud jste evidovana, i na zamestnanost a hmotnou nouzi.
To ze jste se prestehovala nebrani tomu, abyste prispevek na bydleni nepobirala kazdy mesic.
Pokud mate nemocenskou jiz vyplacenou statem, tak se sama na UP sehraje, a Vam se davka navysi. Pokud ji hradi zamestnavatel, dokladate to potvrzenim o prijmech.

byt
hodnocení

0x

Měla jste byt v os. vlastnictví a teď již nemáte? Prodala jste jej? Asi ano, tak nepotřebujete příspěvek na bydlení, finance máte.

yourlady*
hodnocení

Baví vás rejpání?Byt jsem neprodala,ale přepustila zdarma nemohoucím prarodičům.Šlo o garsonku 17 m2.Snad už jste spokojen.Opravdu lidé dnes závidí nos mezi očima a hlavně soudí,aniž o situaci něco vědí...Místo aby se snaýilůi pomoct druhému,poradit...Možná jsou lidé zmasírování médii,kde se omílá zneužívání dávek...jsmen nyní po úrazu,skoro nechodím,celý život jsem odváděla státu a nyní prostě prosím púoprvé stát o pomoc...a nejsou to žádné statisíce,stát je v dávkách šetrný,až mi budete chtít závidět

danys*

Však my vám pomáháme tím, že vám jsou vypláceny dávky z peněz, které někdo z nás musí vydělat! Pokud je to tak jak píšete, tak si pomoct zasloužíte a ne malou.;)

Na druhou stranu se lidem nedivte, když dávky dostává každá lehkoživka..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]