Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak platit stravenkami?

Od: stravnik odpovědí: 13 změna:

hoj prosím vás jak se platí stravenkami?Mám Sadexo 90kč no a když bude nákup stát třeba 70kč tak vrátí mi těch 20kč?

A co když bude stát 150kč?Možu zaplatit stravenkou 90 a 60kč doplatit penězmi?A vrátí mi když tak za ty peníze?

Díky moc :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Jak kde a ne všude berou všechny "značky" stravenek. V pohodě zaplatíte stravenkou a zbytek doplatíte, někde vrací, jinde ne a nebo jen určitou částku, většinou je to v prodejně viditelně napsané. Za stravenky nekoupíte alkohol a cigarety, ¨někde nekoupíte ani drogistické zboží.

stravnik
hodnocení

Děkuji a je možné zaplatit třeba zboží 87kč,90ti korunovou stravenkou a říct to je dobrý?Jako že nechci vrátit?Jako se to běžně dělá u peněz?A nebo zaplatit 84kč a nechat si vrátit 5kč a korunu jim nechat?

drhrh
hodnocení

1x

Doplatit ano, vracet vám nebudou, většinou vrací max 5 kč.

cicko*
hodnocení

1x

Způsob plateb stravenkami vždy určuje jejich příjemce. A to jak v tom, jaké zboží či služby bude možné hradit stravenkami (lze klidně i tabák, alkohol, či cokoliv jiného), tak i ve způsobu vyúčtování (množství či hodnota stravenek, vracení nazpět, nebo klidně i pouhá směna za peníze).

laso69

*zed* NO a někdy je neberou v některých restauracích vůbec! Už se mě stalo, že mě číšník řekl ,, PAPÍRKY NEBEREM, JEN HOTOVOST "

Zloději z řetězce Hruška nevrátí ani korunu. Zato vezmou stravenky za celý nákup i kdyby to bylo za dva litry. O krám vedle zase vrací i dvacku ale berou jen tři stravenky. Je to zkrátka tak, jak si to obchod nastaví. Znám i masnu, kde si koupím teplý párek s rohlikem, zaplatím stravenkou a vrátí mí klidně padesátku.
majsterjoe*

Nadruhou stranu u Hrušky si můžu nakoupit i pár lahváčů za stravenky, což se jinde nevidí.

Při přechodu na čárové kódy strašili že systém nedovolí platit stravenkama alkohol ale nakonec firma usoudila že obrat je obrat a kšeft je kšeft.

radkapod*
hodnocení

0x

Třeba u nás v Albertu berou max 5 stravenek a vrací asi do 5Kč, v nákupu nesmíte mít cigarety, alkohol ani drogerii. V Jednotě vrací a můžete si koupit co chcete. V masně nevrací vůbec na stravenky. Prostě jak kde, musíte se zeptat tam kde chcete nakupovat...

stravnik
hodnocení

Ok a mužu případně doplatit kartou?Jelikož hotovost u sebe moc nenosím

lidus*

Klidně i kartou.

stravnik
17.11.16 16:52
hodnocení

Díky :)

hodnocení

0x

Záleží kde chceš nakupovat. To si musíš nejdříve zavolat do obchodu nebo se zeptat když tam budeš nakupovat. Nebo v restauraci. Někde vrací někde ne. V obchodech stravenky berou spíše v menších a dražších obchodech, v hypermarketech moc ne. A navíc to bývá limitované do množství stravenek, kolik smíš utratit nebo do částky. Třeba u nás v Globusu je max. částka na osobu za den 500,- kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]