Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý pas pro dítě

Od: karelhh odpovědí: 6 změna:

PRosím o radu. Rozvádím se a manželka mi nechce k dětem vydávat cestovní pas, ikdyž občas potřebuju někde prokázat jejich totožnost, případně na kole překročit hranice s Rakouskem a zase se za pár hodin vrátit. V zimě s nimi budu chtít jet na pár dní na hory na Slovensko i do Rakouska.

Vystaví mi na úřadě pro děti druhý pas? Stačí souhlas jednoho rodiče? Díky K.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alecram*
hodnocení

0x

nechte dítěti udělat občanský průkaz.V EU to stačí.

jidasis
hodnocení

A rodné listy Vám na den půjčí? Bez nich nepořídíte nic.

karelhh
hodnocení

Tak to su v loji. Nedá se s ní domluvit praktiky na ničem.

honzajs122

Jestli ještě nejste rozvedeni, skočte na matriku a nechejte si udělat opis rodného listu (ztratili jste ho) stačí jeden rodič, pak udlěat občanky, taky stačí jeden rodič i na ten pas... taky jsem to řešil.

Druhý pas asi nevystaví, pokud nedáte zpět ten první, tak tu občanku

lidus*

Než -li si tu budete odpovídat sám sobě, zkuste promluvit s exmanželkou, možná by mohly pomoci i děti, pokud mají zájem někam s vámi cestovat.

jako rodič máte právo na vystavení rodného listu dítěte, tak si pro něj skočte na matriku. budete ho potřebovat, ať už při žádosti o jejich občanku nebo o druhý pas. obojí jsem dětem zařizovala vždy sama, nejsou potřeba oba rodiče. občanku může mít člověk vždy jen jednu, ale pasů může mít i víc, akorát u nás chtějí zdůvodnit, proč je druhý (každý další) pas potřeba a nestačí jeden (tolik teorie, v praxi jsem o druhý pas nikdy nežádala, jenom vychází z informací z úřadu). dítě budete potřebovat s sebou, na úřadech si je rovnou fotí a starší děti se i podepisují do systému a teď si nejsem jistá, ale myslím, že jim brali i otisky prstu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]