Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnavatel dluží mzdu

Od: laden* odpovědí: 2 změna:

Zdravim. Mam hlavni pracovni poměr, tam je vše v pořádku. Hledal jsem nejaký vedlejšák, našel jsem. Ve volnu jsem jezdil s dodavkou pro soukromníka který jezdil pro balíkovou službu. Dělal jsem to 5 měsíců. Ke konci dubna jsem, ale musel skoncit bo se mi zmenila pracovní doba v hlavnim zamestnani. Sliboval smlouvu, ale tu nedal, platil tak jsem to nejak moc nerešil

Skončil jsem a zamestnavatel mi dluží výplatu cca 14000,-. Bohužel smlovu jsem nemel,ale na soupiskach balíkové služby se muselo uvadět jmeno řidiče který ten den jede, tak že na soupiskách u balikovky jsem psaný že jsem jezdil.Nereaguje na nic, jen na vyhružne SMS. Napsal mi že je bez prace, že je na prac. úřadě, jedna dodavka co ma tak jezdí ale ne pro něj a druha je rozbitá.. Jenže skutečnost je jiná. Dozveděl jsem se že dělá obchodního zástupce u tchana, pro sebe přikoupil další dodávku tak že ma 3. .

Souseda, policajta sem se ptal,a řikal že trestní oznamení ne, že jedině pres občansko - spávní řízení.

Mate nekdo podobnou zkušenost? Potreboval bych poradit jak to z něj dostat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Také by se někdo mohl začít ptát, jak jste zdaňoval vedlejší příjmy, když jste neměl smlouvu... tuto věc opravdu řeší občanskoprávní zákon... pokud je sjednána práce i odměna za práci sjednána ústně bez písemné smlouvy a dojde ke sporu, pak musí být dokázáno vykonání práce (na dodákách tedy je vaše jméno) a pak náleží odměna ve výši která odpovídá odměně obvyklé v místě a čase vykonání tohoto druhu práce i kdyby ste si sjednali sebevíc. Většinou stačí, když takovému "podnikateli" pošle dopis právní zástupce a pak to jde lehce..

schery*
hodnocení

0x

Pokud jste pracoval bez smlouvy a udáteho,tak ještě vy zaplatíte pokutu za to,že jste pracoval takz.načerno.

doplněno 25.10.09 09:28:

Ten, kdo umožní nelegální práci, kdo takto zaměstnává lidi, může zaplatit pokutu až 5 miliónů korun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]