Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již delší dobu mne trápí bolest hrudní páteře a okolo lopatek. Je to od sedavé práce. Známá mi říkala, že lékař jí předepsal rehabilitační plavání. Mě vždy předepsali jen cvičení, chodil jsem tam, cviky už umím, dělám je doma (bohužel nepravidelně). Rád bych zkusil lékaře požádat právě o to plavání. Ptám se, zda by mi to pomohlo víc, než to cvičení? A lze vůbec od doktora žádat aby mi doporučuil plavání nebo zas musím chodit jen na cvičení, které už znám?
Díky všem
Zkusila bych se zamyslit i nad druhem Vaší práce, sedíte celý den u počítače? Změňte židli, polohu počítače, sedněte si na overboll, zkuste k tomu nějaké masáže, sport, nesedět celý den v práci a doma zase, změnit co se změnit dá. Souhlasím s tím, že plavání je zdravé samo o sobě a cvičit se musí pravidelně, Ale pokud si jednou denně zacvičíte a pak si zase sednete, tak je to k ničemu.
Dobré ráno, u nás to chodí tak, že praktický nebo odborný lékař napíše doporučení na rehabilitaci a následně rehabilitační lékařka určí, jaké procedury na váš problém jsou vhodné. Máteli možnost chodit plavat sám, tak se ale musí jednat o správné plavání, aby to například nebyl styl prsa "paní radová", t,j, se musí nořit obličej, aby byla páteř rovná. Jinak plavání je prospělšné ve většině případů, ale to je můj laický názor, pokuste se sehnat to rehabilitační plavání.
Kdyby plavání pomáhalo víc, lékaři by ho určitě předepisovali místo cvičení.
Na páteř hlaně musíte cvičit pravidelně, ten čas je nutné si udělat, pokud to dodržíte, bolesti ustoupí. Zároveň přesně dodržovat cviky, které Vás na rehabilitaci naučili. Vše je nutné konzultovat, abyste si neublížil. Samozřejmě plaváním nic nezkazíte, je zdravé, ale nemyslím, že by mohlo nahradit každodenní cvičení.
Na youtube najdete spoustu cvičení na hrudní páteř, ale konzultujte je na rehabilitaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.