Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SIPO, náhled na inkaso online

Od: pantolina odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dostali jsme do poštovní schránky, jako vždy poukázku SIPO.., tj. zálohy, vlastně inkaso na úhrady energií, vodné.. atd.. Chci se zeptat, existuje monost online nebo na poště, kde by bylo možné se podívat, kolik jsme za co ten který měsíc platili, když se nám třeba stane, že nějaké starší poukáízky ztratíme? Prostě zadám někam třeba spojovací číslo inkasa...a uvidím kdi jsme co paltili.. Jak na to., kde je možné na to nahlédnout?

doplněno 14.11.16 19:39:

Já chci chození v papírové formě zachovat ale potřeboval bych, kdyby mi chodila kopie na mail nebo jak jsem uvedl, zadal třeba spojové číslo někde do eformu a tam to videěl i v digitální formě. JDE prosím něco z toho zařídit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

0x

Doporučuji internetové bankovnictví.

Nastavit trvalý příkaz na Sipo.

A aby nechodil papírový doklad, který je zpoplatněn, požádat na přepážce pošty o zasílání dokladu Sipa na e-mailovou adresu. 6. dne každý měsíc, budete mít v e-mailu - v příloze - za daný měsíc výpis.

V mejlu si založíte složku s názvem SIPO a tam buďto ručně, nebo automaticky, budou výpisy ukládány. A může je mít stále pod kontrolou.

Dokud nenastane blackout. *smich*

doplněno 15.11.16 12:50:

Vrátila jsem k této otázce.

Poradím, jak jsem to dělala já, kdysi.

Bojíte, se nějaký doklad ztratíte, chcete zachovat papírový doklad..

Takže vezme šikovnou krabici od bot.

Každý měsíc, co Vám přijde poštou výpis, vložíte do krabice od bot. Pokud opravdu budete vkládat do krabičky ten den, co přijde /naučíte rodinu/, kdybyste nebyl doma, tak budete mít všechny doklady po kupě a řazené jak jdou za sebou.

Doma jistě najdete obyčejnou, velikostně vhodnou gumičku a na štůsek inkas navléknete gumku. Nahoře budete vždycky koukat na poslední platbu, dole bude ta nejstarší, co doma pohledáte.

Takto jsem do krabice přidala zagumované faktury za elektřinu, vodu, plyn. Těch se zatím nechci vzdávat v papírové podobě.

Krabice od bot je pevná /doufám, že ještě moc nešetří/ a velikostně právě tak akorát. Po straně mám ještě zagumičkované podací lístky z hotovostních plateb, ale to se již blíží také k minulosti a po deseti letech půjde ke zničení.

Platební doklady, případně i faktury takhle uspořádané, nezabírají místo jako v šanonech, jsou vždy přehledné a po ruce, sáhnu po svazku v gumičce a mohu porovnat letošní vyučtování s předcházejícími lety..

haf

Na poste je vypis kdykoliv k dispozici podle spojovaciho cisla !

pantolina
hodnocení

Řeknu spojovací číslo a dostanu výpis. A co když pošlu pro výpis syna, který není v inkasu jménem uveden. Budou chtít vidět i OP?

hahanaj*

zde se vše píše - udělají vám kdykoli výpis - smut.cz/...

ale určitě nebude problém kromě zasílaní jako nyní ... posílat i na email- dohodněte se přímo na přepážce

sipo

Na SIPO nejde dát trvalý příkaz.

Na SIPO se v bankovnictví povoluje inkaso z účtu.

sipo
hodnocení

0x

Již delší dobu využívám zasílání lístku zdarma e-mailem.

N poště se vyzvednete papírový formulář, který vyplníte a vrátíte jim jej zpět. Od příštího měsíce vám bude chodit v e-mailu příloha ve formátu PDF, která obsahuje výpis SIPA. Ten si můžete ukládat v PC nebo na jiném úložišti a také si jej vytisknout.

Pokud nemáte doma tiskárnu, tak si můžete přílohu stáhnout třeba na flešku a vytisnout si ji někde jinde.

Pošta se s touto možností běžně nechlubí, protože za každý listek, který pošťačka vhodí do schránky, vyinkasují 13,- Kč.

kusk
hodnocení

0x

První odpověď je vše na co jste se neptala a navíc obsahuje blobosti - trvalý příkaz na SIPO.

To co byste požadavovala nejde, ale určitě najdete kombinací dalších odpovědí způsob, který vám bude vyhovovat. Já také využívám možnost zaslání na e.mail dle rady od "sipo". Nestalo se mi, že by bylo třeba vytisknout duplikát na poště, ale tato možnost existuje.

doplněno 15.11.16 14:11:

Dotaz zněl na " SIPO, náhled na inkaso online "

pohanka*

No jo, to jsem napsala opravdu blbě. Děkuji ,,sipo,, za upozornění.

Ono to je již tak dávno, co to mám.

Správně má být ,,souhlas s inkasem pro platby SIPO,, a s určitým limitem. Protože výše plateb /záloh/ se mění.

Ale jak jsem pochopila z dotazu, tak zadavatel-ka se bojí ztráty dokladu, tak proto ta doplňující rada.

A krabice může pomoci i jiným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]