Nejste přihlášen/a.
Přijde mi na účet stavebko. Jsem důchodce. Chci si část peněz podržet na stáří, kdy budou nepředvídané výdaje. A tohle mi radila ve spořitelně paní za přepážkou. Rozumíte tomu, co to je? Máte s tím zkušenost?
Řeším podobný problém. Na účet mě má přijít asi cca 1, 2 mil kč za dědictví po prababičce. Tak jsem vymyslel a radím- úroky dneska nejsou nikde. Takové ty internetové banky (Airbank a pod), tam ani vlastně nemůžete složit peníze. Ty klasické (ČSOB, KB, SPOŘKA, MONETA a pod.) si to nechají zase zaplatit. Mě nejlépe vyšlo FIOBANK. Pobočky mají (alespoň teda v Praze). Úroky sice nula nula nic, ale zase nulové poplatky.
Konzervativní mix je zřejmě podílový investiční fond, těžko takto říci, jak asi výnosný, nebo bezpečný. Ke každému fondu by Vám v bance měli dát nějaký materiál se základními údaji, aspoň to je dobré si přečíst, třeba i porovnat více fondů, a pak se na přepážce nebát zeptat na tu bezpečnost (pojištění), výnosy (ty ovšem nikdo nezajistí) a také, za kolik dní můžete mít peníze k dispozici, kdybyste je potřebovala vybrat.
Díky za dílčí odpověď. Možná je to dobrá věc. Zatím jsem nic nepodepsala, ale zajímá mne, proč se paní za přepážkou snažila mne pro ten MIX získat. Tvářila se, že mi chce nabídnout to nejlepší. Asi má za to nějaké body.
To je opravdu těžko hádat, každý je v práci nějak hodnocen... asi Vás odhadla jako investorku s tím, že tento fond by byl pro Vás vhodný, z důvodů, na které se jí můžete zeptat. Nečejte ale, že Vám kdokoliv řekne, že nějaký fond Vám se zárukou něco přinese, to nikdy nikdo udělat ani nemůže, protože nikdo neví se stopro jistotou, kam se ekonomika a trhy pohnou. Rozhodnout se musíte sama, to za Vás nikdo neudělá, jde o Vaše peníze.
No já mám něco podobného od spořitelny a asi to zruším, protože to, co se tam vydělá, sežerou poplatky. Dnes je to fakt bída, my důchodci potřebujeme mít peníze, kdyby se něco stalo, takže nci dlouhodobého, studovala jsem všechny spořící účty a je to fakt bída, jedině Ing, ale když já se bojím, věřím jen bankám se státní účastí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.