Nejste přihlášen/a.
prosím o radu, kam se teď v listopadu vydat do španělska - buď pěšky nebo na kole
v severní části už teplota není tak lákavá , nicméně na jihu je 20 a slunečno. ¨prosím o tipy, nějaké hezké oblasti, kraje nebo místa pokud byste věděli
jde mi o přírodu, krajinu - ani né o města ani pláže s lehátky
díky
Palmeral v Elche. Pak jsou někde poblíž (v dosahu jednodenního výletu) Alicante krásné vodopády, ale vůbec si nevzpomenu na jméno. Ještě jsem navštívila vesnici Llíber, ale kromě typické španělské vesnice (kde samozřejmě mluví valenciano, ne španělsky) to nic není, i když i tak je to krásné. Ještě můžete jít po muslimských památkách po pobřeží - namátkou mě napadá "pevnost" (?) ve vesničce El Campello - je jich tam všude kolem plno, krásné stavby.
Krásná je Selva de Irati v Navařře, ale tam bude "na Vás" zima. Podnebí tam konkrétně mi dost připomnělo naše území. A pak Nacedero Urederra en Baquedano, nádhera nádherná. Nebo zámek v Olite.
Už jsem to našla, ty vodopády jsou poblíž městečka Guadalest.
Bohužel. Ono ve Španělsku není úplně běžné chodit na túry do hor - a nebo jsem se nepohybovala v těch správných vrstvách a sama jsem srágora, takže jsem toho zrovna moc neviděla.
Selva de Irati ale určitě stojí za to. Vyšli jsme si tehdy s dětmi na asi 6km výlet - pro ně takový celodeňák, ale nutno podotknout, že nejmladšímu členovi výpravy bylo 6 let
Krom toho, já jsem víc takový městský člověk. Ne že by mě zajímaly jen památky nebo jiná turisticky navštěvovaná místa, ale spíš části měst nebo vesnice, které nikoho nezajímají, o kterých nikdo nepíše, nikdo se tam cíleně nevypraví. První fotka je pohled na pevnost San Cristobal, kde Franco věznil odpůrce režimu a snad odtamtud vězni utekli při nějaké vzpouře. Druhá je je kaplička v Sarigurrenu, malá a opuštěná, uvězněná ze 4 stran obytnými budovami... a poslední je červen v zapadlé navarrské vesničce Elizondo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.