Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu jít k psychologovi sám bez doprovodu?

Od: trans odpovědí: 5 změna:

Ahoj chtěl bych se zeptat zda mohu jít k psych. sám když je mi 14? Jakože rodice počkají venku a já tam půjdu sám s psycholožkou si povídát o tom problému ... A jak to probíhá u psychologa ... Budu rád za všechny odpovědi :))

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Uvnitř v místnosti s ní budeš sám, ale ona je následně povinna vše sdělit rodičům (kteří zřejmě budou čekat na chodbě či v čekárně).

doplněno 13.11.16 17:50:

Asi jsem to napsala nepřesně – určitě nebude sdělovat rodičům to, co by dítě poškodilo (např. v případě, že by z jejich strany docházelo k narušovaní jeho práv), ale třeba v mém případě jim řekla opravdu všechno, i to, co jsem nechtěla, aby se k nim dostalo.

doplněno 13.11.16 18:01:

Já jsem se rodičů neptala, ale vše jsem slyšela přes dveře, protože všichni mluvili poměrně nahlas... Opravdu jim řekla úplně všechno, až mi to bylo hodně nepříjemné. No, už je to také nějakou dobu zpátky – byla jsem ve stejném věku jako tazatel. :)

people90*
To teda neni povinna vše jim hned sdělit ani u mě se to nestalo. Ona jim sdělí pouze závěr respektive zprávu ne detaily.
srdcee

Je povinna to sdělit rodičům pokud dítě není starší 15-ti let.

people90*
Tak to je hnus, že to řekla. U mě ne, z mamkou jsem se z odstupem času o tom bavily a prý jí řekla fakt jen obecně závěr, tak to poslala prý i na soud, pri rozvodu. To co jsem nechtěl zůstalo pouze u paní doktorky.:) To mě Vaše zkušenost mrzí i štve i ten nezletilí má právo na soukromí. Ale v mém případě je to již spousta let.

people90*
hodnocení

0x
Rodiče se neúčastní vyšetření u psychologa, počkají venku, nebo se za tu hodinu dvě pro Tebe vrátí. Psycholožka potřebuje znát tvoje stanoviska a názory objektivně, aby jsi neměl strach mluvit před rodiči a celé to nebylo ovlivněné. Já jsem tam seděl sám s ní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]