Nejste přihlášen/a.
Je to Váš soukromý problém. Jste mladá, nezkušená. Nikomu do toho nic není.
Prostě každému již říkejte pravdu, že těhotná nejste, že menstruace jednou vynechala. Nic s kamarádkami neprobírejte, nepitvejte se v tom, jenom to zhoršíte. Postavte se se dané skutečnosti čelem. Maminka i ,,tchyně,, jsou také jenom ženy a pochopí Vás, nakonec budou rády, že ještě babičkami nebudou, jistě jsou mladší 50ti let.
Počítejte, že budou drby, bude se o Vás povídat, ale jenom do času, než bude zase nějaký problém u někoho jiného. Čas je milosrdný, za chvíli skončíte školu, půjdete do zaměstnání a budete mít nové lidi okolo sebe.
Budiž Vám to ponaučení pro další vztahy, že s tímto se nežertuje. Nejste jediná, kdo tohle provedl. V mém okolí takto falešně těhotná dívka dosáhla svého, že byla svatba. Když se po čase ukázalo, že není těhotná, jenom chtěla dostat pěkného kluka do chomoutu, chlapec se s ní rozvedl. Nelze na tomto stavět.
doplněno 13.11.16 14:34:
Buďte jak kolovrátek, že jste se spletla, a hotovo. A bylo to nedorozumění.
Co k tomu říct... Snad jen to, že se pak ženy (myšleno všeobecně) diví, proč jim muži velmi často nevěří. Pokud budu mluvit sám za sebe, tak řeknu na rovinu, že tyhle ženské vydírací pokusy (ono se toitž nejedná jen o lež o těhotenství, ženy takových podobných triků mají v záloze celou řadu a používají je, jak se jim to zrovna hodí) prostě nechápu a nesnáším je.
Radu vám snad ani dát už nejde - lidově řečeno jste si doslova "nas*ala do bot" a teď si v tom budete muset pochodit a budete ráda, jestli se vám podaří časem dosáhnout aspoň toho, že se na to zapomene.
Některé ženy už vám tady napsaly, že máma, "tchyně" atd. to pochopí, protože to jsou ženské. S tím souhlasím - ženy mají v tomhle směru "úžasnou" schopnost při podrazech na muže držet při sobě. Takže dokud se to bude probírat jen "mezi vámi děvčaty", je to pro vás v pohodě.
Ale víte, kdo vám to neodpustí a kdo to nepochopí? Kluci, muži. Takováhle "levá" je pro většinu mužů mnohem větší podraz než když mu budete sexuálně nevěrná. A jak muži (na rozdíl od žen) mezi sebou vztahy v partnerství téměř vůbec neřeší, tak tohle si řeknou a budou se vzájemně varovat, že jste "nedůvěryhodná" (lidově řečeno "vyděračka" a "podrazačka".
A že se to nezapomíná, to mi můžete věřit. Osobně si tohle pamatuju už 35let a budu si to pamatovat do smrti. Taky to na mne kdysi dávno jedna slečna zkusila. Jenže mi jsme nebyli nerozešlí a a chodili jsme spolu v té době už přes 2 roky. Krásný a snad i bezproblémový vztah, do smrti na něj budu vzpomínat. Ale dotyčnou tenkrát napadlo zkusit (což mi pak sama přiznala), jak budu reagovat, když mi řekne, že je těhotná. Bylo nám skoro 21, ona i já už jsme pracovali a vydělávali si, já ale ještě při práci na směny večerně studoval SŠ a za půl roku jsem měl jít na 2 roky na vojnu. Navíc jsme ještě oba bydleli každý u svých rodičů. Takže komplikace by to byla velmi slušná, i když bych do 1 roku po svatbě dostal podnikový byt 3+1 v paneláku. "Radostnou novinku" mi slečna tenkrát sdělila v neděli večer, v pondělí odjížděla na týden služebně mimo město. A já, protože jsem zvyklý "průsery" řešit nejlépe ihned, jsem v pondělí vzal telefon a zavolal jejího ženského doktora a domluvil sis s ním schůzku přímo v ordinaci. Dle info od té mé tehdejší partnerky to měl byl letitý doslova rodinný lékař (léčil už babičku i maminku) a měl tedy tu "moji" znát velmi dobře, takže sem šel pro radu. Ovšem pan doktor mi sdělil, že si ji vůbec nepamatuje, že neví, jestli tam teď někdy byla... Přišlo mi to docela divný. Kdyby totiž řekl "ano, byla tady, ale info vám musí dát ona" nebylo co řešit. Takhle jsem pojal podezření, že něco nehraje. Přes zbytek týdne jsme si dal věci dohromady a v sobotu večer jsme na ni uhodil, jak se tedy celá věc má. Řekl jsem jí, že jsem u toho doktora byl, řekl jsem jí, co jsem se dozvěděl ( s tím, že tedy podle všeho na 99% kecá a v jiném stavu není) a dal jsem ji (obrazně řečeno) "nůž na krk" s tím, že pokud řekne pravdu (proč a jak to všechno vlastně je), pojedeme spolu dál. Pokud ale bude lhát, že spolu končíme. Přiznala, že chtěla jen znát moji reakci. Takže jsme spolu chodili ještě další skoro rok, ale už to nebylo ono. Pak jsem nastoupil na vojnu a na prvním opušťáku po půl roce vojny mi udělala jeden takový malý, typický ženský truc. Normálně se takové blbosti řeší mávnutím ruky, v našem případě to ale byla konečná. Zpátky k útvaru jsem odjížděl aniž by se se mnou přišla rozloučit. Zbyly jen vzpomínky a nějaké ty fotky (obojí dodnes). Musím říct, že to byla moc milá, krásná a hodná holka a rád na ni vzpomínám - prožili jsme toho spolu moc a moc. A pak taková blbost to dokázala poslat všechno do háje. S důvěrou se nežertuje.
A) Nezevšeobecňujte – já třeba bych žádný podobný podraz na nikoho neudělala, a to nikdy a v žádném případě (a jsem taky žena).
B) Tazatelka udělala blbost, ale rozhodla se ji řešit dříve, než bylo někomu ublíženo. Myslím, že to bylo poprvé a naposledy + v jejím věku jsou některé "kopance" ještě pochopitelné. Hlavně, aby se to už neopakovalo.
Ahoj, udělala jsi blbost a věř, že si nedovedeš představit jakou. Teda aspoň v normálním světě. Chlapec ale asi taky není úplně normální, když to řešil tímhle způsobem, takže ve vztahu k němu je to vlastně jedno. Další věc, kterou nechápu, je to, že ti tvoje máma nic neřekla. Asi to vaše údajný těhotenství chtěla vyřešit bez tebe. Nicméně navrhuju, pokud se někdo bude ptát, říct, že to byl planej poplach. Nazdar hotovo, víc nikomu nic nevykládej. Ty si ale tohle zapamatuj a už takhle nikdy nelži. Časem se na to zapomene, ty ale pamatuj, že nemáš lhát ani nikoho vydírat. Chápu, že o svou lásku nechceš přijít, ale tohle je prostě život. Lidi se scházejí a zase rozcházejí a věř, že těm, co se rozvádí a mají děti, by tvoje situace připadla jako maličkost. Každej rozchod bolí a vím, že si myslíš, že už nikoho nebudeš mít tak ráda, ale věř, že ano. Za čas to přestane bolet a ty budeš za tuhle zkušenost "ráda."
A teď pro všechny "moralisty." Člověk si svoje názory utváří z velké části, podle svých zkušeností. A pokud se nedokáže vžít do situace někoho jinýho, tak těch zkušeností v dané oblasti moc nemá. Což není vada a nikdo ho za to nemůže odsuzovat. Zrovna tak by ale ani on neměl odsuzovat tazatelku, jejíž situaci nedokáže pochopit. To, co tazatelka udělala, je špatně, ale nezpůsobila světovou válku ani nikoho nezabila. Myslím, že nedání přednosti v jízdě a způsobení nehody je daleko horší než tohle. Nad tím by se ale nikdo nepozastavoval. A jestli ženský lžou? Ženský jsou velice mazaný stvoření a často říkají věci záměrně, aby dosáhly svého cíle. A někdy v tom je i více nebo méně lži. A nemusí jít jen o rozchod. Může jít třeba o blbej svetr. Někdy to ale dělají i chlapi. Takže tazatelku nechte žít. V zájmu budoucích partnerů budem doufat, že už to neudělá. Časem se z toho otřepeme, zapomenem a už nás to nebude bolet.
Je prostě po lásce, přítel už je jen bývalý přítel. Nemusíte mu nic vysvětlovat, rozhlaste, že těhotná nejste, že to byl jen nějaký malý problém. A příště už nelžete.
A oni o sobě navzájem (jak/odkud?) vědí, co jste komu řekla? Právo zmýlit se má každý.
Prostě jste si nebyla jista, nemáte zatím žádnou zkušenost, chvíli jste si myslela to, chvíli jste doufala, že je to něco jiného...
A zapamatujte si tuhle zkušenost! Pokud mluvíte za všech okolností jen pravdu, nemůžete se do takové situace dostat (všem říkáte totéž). Jakmile si něco vymyslíte, je téměř nemožné se někde neproříct.
Poznámka:
Reagovala jsem jenom na "ty ostatní". K pokusu podrazit bývalého přítele jsem se radši nevyjádřila.
Jak vám radí ostatní, což se vám velice líbí, tak dále lžete a vymýšlejte si! S takovou to jistě daleko dotáhnete.
Když už vypustíte takovou lež, tak řekněte pravdu, omluvte se a hotovo. Pokud teda nejste jedna z těch "inteligentních" nanynek, které umí jen lhát
Proč děvče Danys trápit. Řekněte, kdo je bez viny, kdo nikdy nezalhal? To samé, kdo nikdy nic neukradl.
Jí je to líto, zamotala to, vyšlo vše najevo, 1) chtěla být v centru pozornosti, něčím vyjímečná, zajímavá před kamarádkami, 2) myslela si, že hocha připoutá.
Myslím, že by neměla být odsuzována. Je poučena do života dost, jistě takou věc již neudělá.
@pohanko - uvědomujete si, že to, co slečna předvedla, je vydírání? A vy ji to ještě pomalu pochválíte
Kruci, ženský (bez rozdílu věku), vy mne ani v mých skoro 55 nepřestanete překvapovat. Intriky, podrazy, ještě jí tady poradíte (nejen vy, ale všeobecně ženy), jak se z toho pokusit vykroutit (že to má nepravidený, že se spletla... a udělat z toho kluka úplnýho vola.
Typicky ženský jednání - místo aby sklopila uši a pokorně se omluvila, tak výmluvy, výhybky... A pak se ještě spousta z vás žen diví, že se chlapi (ať mladí nebo staří) nechtějí vázat a že jsou raději single.
Chápu Vás Ronyx, prožil jste si to v mládí, tak jste v tomto případě zásadový.
Máme zde možnost říci každý svůj názor, můj je jiný, ne tak odsuzující.
Je dobré se z každé chyby poučit a tuto ,,ženskou lest,, již neopakovat, snad se tak i stane.
Je dobře, že je zde tato poradna, kde se mohou mladí a velmi mladí lidé svěřit se svými problémy. Možná, že jim to pomůže k lepšímu vykročení do života, než jsme měli my, před 40ti lety. Kdy jsme se svými problémy nedokázali nejen vypořádat, ale i se svěřit, nebo požádat o radu.
Zoufalí lidé dělají zoufalé činy. S následky svého neuváženého chování se budete muset vyrovnat. S nikým to zbytečně již nerozebírejte. Ale toho chlapce je mi upřímně líto! Zbytečně jste připravila nepříjemnosti jemu i sobě. Už se stalo holt a nejde to vzít zpátky. Poučte se z toho a už to moc nerozpatlávejte s kamarádkama.
Já si tohle nemůžu odpustit,ale slečna není naivní.Slečna je vyloženě blbá. Jak může něco takového někoho napadnout?Myslet si, že si udržím chlapa děckem? Přesně proto je dneska tolik svobodných matek...
Tomu sám nemůže přece věřit, že to je důvod, proč je tolik svobodných matek.
Většinový podíl jsou finance, nezaměstnanost a tím pádem řešení dítětem svých finačních problémů.
Již před deseti lety se mě svěřovaly známé, že si mladí dokáží velice dobře spočítat, že když se nevezmou, ale stejně budou spolu žít, tak dostanou od státu jako samoživitelky více peněz.
Stát tohle všechno ví, ale důsledně nekoná, dělá kontroly jako, jen velmi mírné.
Co jsem četla, jakmile /v jiných zemích EU/ kontrolní pracovnice najde jedny pánské ponožky, nebo kartáček na zuby, tak není matka brána jako samoživitelka. Jiné případy nebudu rozvádět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.