Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napadl mě nějaký hmyz? docela zoufalost

Od: jriak odpovědí: 9 změna:

Ahoj, začínám dostávat menší paniku. Jsem čistotný mladý muž, na hygienu dbám, doma uklizeno. Nyní už čtvrtý den na sobě cejtím štípance, po celém těle, ale žádné známky po štípnutí nejsou a žádný hmyz nevidím. Čtvrtý den v kuse uklízím celý byt, sám provádím několikrát denně celou očistu těla, ale pořád cítím, že po mě něco leze a kouše mě. Kouše mě to i když nejsem doma. Včera jsem se vykoupal, převlékl a odešel do společnosti a stále jsem citíl, že po mě něco leze a štípe. Kamarádi mě zběžně prohlíželi, nic na mě neviděli. Začínám už se bát, jestli se to neděje jen v mé hlavě :D ale ne, prostě nějaký hmyz mě furt kouše, nevíte co by to mohlo být? Blechy to nejsou ... případně, nějaký přípravek co byste doporučli, co mám na sebe použít? Citím se trapně ... nevím moc, co mám dělat ...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

3x

Zdravím. Nemáte nový prací prášek? Jinou aviváž? I to dokáže udělat pocit, že po Vás neustále něco leze a štípe. Co skříně, jsou čisté, vytřené? Neberete nějaké nové léky? Svědění těla je vedlejší projev u spousty prášků.

Pokud na sobě nemáte žádné štípance... zvažte návštěvu u obvoďáka a kožního, kvůli možné alergii, přecitlivělosti na nějakou látku, vitamin, složku potravy apod. Mohou to být i alergeny roztočů, kteří jsou v peřinách, na posteli, prostě snad všude.

rzehue
hodnocení

3x

Nebo vysušená pokožka, ta svědí. A jestli se porád myjete, tak by to odpovídalo. Kupte si nějaký krém na celé tělo a po sprše se pořádně namažte. A nesprchujte se pořád, tělo to nepotřebuje! A už vůbec nepotřebuje, abyste se mydlil. Sprchujte se jen vodou a mýdlo použijte jen tam, kde je to naprosto nezbytné.

Jojo, to by mohl být důvod. Správně by se člověk neměl po sprchování utírat, jen by si měl obléci župan, aby ten vysál vodu a pěstící látky, které jsou ve sprchovém gelu, nesetřel do ručníku. A i tak by měl použít mléko po sprchování. ;) Suchá pokožka nejen svědí, ale je i přístupná infekcím.

doplněno 13.11.16 11:18:

A taky byste se mohl zastavit v lékárně a koupit si Zodac. Je volně v prodeji a je na záchvatovité svědění.

haf

Kamosovi s podobnym problemem poradila doktorka po koupeli pouzit obycejny detsky olejicek a hle - pomohlo to!

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Pozor, tyto projevy u některých mladých lidí vyvolává i marihuana. Ida

hodnocení

1x

Nedavno jsem četla, že časté sprchování či koupání narušuje imunitu našeho těla, pokožka má za úkol nás chránit a když neustále narušujeme její obranyschopnost, může se to projevit všelijak *blee*

pohanka*
hodnocení

0x

Ano, může to být alergie.

V naší rodině se dospělý syn stále škrábal, stále ho něco svědilo. Chvíli byl klid a opět.

Vyměnilo se prádlo, oblečení, prací prášek, aviváž, večerní mýdla, gely, sprcháče.

Až za deset let syn zjistil náhodou, že mu to dělá tzv. pátá chuť - umami, glutamát sodný.

Stačilo se na to zaměřit, kontrolovat jídlo a byl klid. Naopak jít do restaurace, nebo si s tím něco dát, objednat jídlo rozvážkou a za nějakou dobu problém byl tady.

Píšete štípance, to znamená, že máte nějaké pupínky?

sebod*
hodnocení

0x

jrak. Vodím děti do školky. A stačí mi, abych si tam občas přečetla upozornění, že ve školce jsou vši a už se drbu po celé hlavě. Opravdu to může být jenom Tvůj osobní pocit.

Zkus si vzít nějaký volně dostupný prášek na alergii. Uvidíš, jestli to přejde. A pak pátrej po tom, co jsi nyní změnil. Prášek na praní, deodoran, nové oblečení, nové jídlo. Ale nemusel jsi ani nic měnit, kolikrát se to v člověku otočí a co mu dosud nevadilo, to začne vyvolávat alergii

sebod*
hodnocení

0x

jojo. I přemíra hygieny může být škodlivá

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]