Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dostal jsem se přes známého který online obchoduje na burze prostřednictím programu. Složil nějakou částku kterou si množí. Totéž zkouším přes DEMO účet a celkem mě to chytlo a i se mi daří.
Co mi neleze ale do hlavy je jedna věc- jak je to s daněním? Když si chcete vybrat peníze ze svého LIVE účtu, tak si podáte žádost a peníze vám zašlou na váš účet. Obchod se daní v americe nebo v zemi kde je firma vedena. Ale já už v ČR nedaním nic? To potom by každý mohl být doma na ÚP a jenom sedět u PC. Možná se ptám blbě ale v tomhle ohledu začínám.
Je dobré se zajímat předem, ale v tomto případě je to podle mne předčasné. Tyto sytémy jsou nastaveny tak, aby se lidem v DEMO verzích dařilo. Až začnete obchodovat, rychle zjistíte, že nebude co danit...
Ne, tak to není. Demo verze opravdu sleduje reálné ceny akci. Daří se mu prostě proto, že teď je na to dobrá doba, akcie rostou.
Ja myslim, že ma demo na forexu a obchoduje na menovych parech nebo komoditach a tam je to vsechno na paku od 1:10 - 1:50 nebo i vic. Pak staci maly pohyb, kde se zisk/ztrata nasobi, jinak receno ovlada s malym vstupem velky balik penez. Podstata je v tom, že pri demo uctu se zacatecnik pousti i do rizikovych obchodu do kterych by se se svymi penezi nikdy nepustil, takze v tom hraje roli psychika a strach o vladtni penize. Na forexu se taky s malym bslikem obchodovat neda, je potreba mit dost velky ucet, z neho se ruci ten obchod, sby kdyz jde kurz spatnym smerem mel cim rucit. v pripade, že trzni hodnota klesne pod vysi uctu, broker pozici hned uzavre a investor konci na nule. Akcie jsou proti tomu prochazka ruzovou zahradou, pokud kurz klesne snizi se tim jen trzni hodnota, proto investor neprijde o vsechny penize. To by akcie musela klesnout na nulu. Tskze u akcií se da dobre vlnkovat a sbirat male zisky a taky nektere firmy vyplaci dividendy, treba letos cez 40kc na akcii a kdo si cez koupil napriklad za 370kc mel jen na divi zhodnoceni pres deset procent, dalsi zisk mohl mit na kurzu, protoze cez se uz obchodoval i za 475, tedy dalsich temer tricet procent.Nyni se cez zase vyplati pomalu dokupovat zpet.
Víceméně s Vámi souhlasí, ale moje odpověď byla na to, že demo účet je ziskový a realita není, protože demo účet je cinknutý. Není. Ale k tomu jste se mi vůbec nevyjádřil.
Jinak samozřejmě není je Forex, je možno obchodovat třeba i u Fio banky.
neni cinknuty, ten demo ucet je uplne stejny, jako ostry, sleduje ceny v realnem case. Rozdil je jen v tom, ze vam pujci nejake virtualni penize, any vas pak nalakali na ostry ucet za vase penize. Jinak forex se vezsinou zabyva menami, komoditami, akciovym indexem nebo jen vybranymi akciemi. Fio meny nedela, ten umi jen akcie evropa plus US. Tech obchodniku s akciemi je samozrejme u nas vic. Pote co skoncil Brokerjet jsem presel do Fio, ten ma vyhodu, že ma primy pristup i na RM system, Jsou tam o neco nizsi poplatky, likvidita je ale nizsi.
Když koupíte nějakou akcii, platíte poplatek bance. Jak vysoký je - podívejte se na ceník FIO banky a tam vše najdete (záleží na jaké burze nakupujete a jaký objem akcií). Pokud se týče danění, tak se daní 15%, ovšem pokud prodáváte akcie, které máte v držení méně než 6 měsíců. Pokud více, potom daň neplatíte. Tohle o tématu vím já ale možná se pletu a někdo jiný zde upřesní.
to uz neplati, časovy test je tri roky, pokud drzis kratsi dobu, dan je 15%, ale ne zisku, ale z celkoveho prodeje. Do sta tis rocne se nemudi danove podavat, nad sto tis obratu (celkovych prodeju za rok) musis danove priznani podat, i kdybys byl ve ztrate. v tom pripade je dan nula.Odectes si nakupy. Co se tyka zdaneni dividend, ty uz chodi na ucet zdanene, tedy ciste a do priznani se tudiz nezahrnuji. problem je zdaneni dividend ze zahranici, protoze ty se automaticky daní u zdroje a pak jeste u nas, takze ti strhnou dan dvakrat. Pak musis vyplnit dokument o dvojim zdaneni a poslat svemu brokerovi a tu dan zaplacenou u nas ti vrati. Jinak dan ze zisku zahranicnich akcii se plati u nas, vycházi se z platneho kurzu ČNB v roce prodeje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.