Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je nejzdravější rýže?

Od: romanplachy odpovědí: 15 změna:

Zdravím. Jaká rýže je nejzdravější? Ta která má nízký GI? Je to basmati, jasmínová, či neloupaná?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Neloupana, natural
pohanka*

Avšak na této tmavé rýži si tak nepochutnáte, za mě tedy nee, nemusím ji, hůře se žvýká.

jarousek*
hodnocení

2x

já bych šel na to od lesa... Zjistil bych si, co za rýži jedí na ostrově Okinawa, kde je nezvykle vysoké procento stoletých. Netuším proč Vás to zajímá, ale evidentně, dle populace, pro kterou je rýže hlavní zdroj obživy, rýže není nezdravá. Takže podle mě jdete špatným směrem. Logicky neloupaná bude zřejmě "nejzdravější", ale žádné velké pochutnání to tedy není. Nevidím tedy důvod k tomu jíst výhradně neloupanou.

hodnocení

1x

Nejzdravější je ta rýže, která je, jako příloha, naservírovaná u jídla, které nezatěžuje organizmus. ;) Omlouvám se, ale nemohla jsem odolat.

venkov4ever*
hodnocení

0x
Nejzdravější druh rýže je Riceberry z Thajska. Rýže s nejnižším GI je Swarna z Indie. Basmati má střední (medium) GI. Bude to tak stačit? ;)
doplněno 10.11.16 12:50:

Sám ovšem kupuji parboiled rýži značek Lagris, Vitana, Noe, Tiradell a Penny...podle toho, co (kde) je zrovna ve slevě. *smich*

hodnocení

0x

Rýže je všeobecně zdravá, ale podle mě je z běžně dostupných nejchutnější Basmati. Tu thajskou neznám.

radkapod*

Která je nejzdravější netuším ale nechutnější je opravdu Basmati. Dříve jsem kupovala v Kaufu 5kg pytle ale ted jsem zjistila že ještě lepší chut má Basmati od Gold Menu *palec*

Souhlas !
Basmati rýže je famózní,kulinářský zážitek.
Navíc je velmi zdravá.
Prosím : zdravi.peknetelo.eu/...

rv*
hodnocení

0x

Nejzdravější je zlatá rýže, získaná genovou manipulací. Na rozdíl od té bílé má i vitamín A.

hodnocení

0x

Žádná rýže není nemocná. Basmati páchne, k čemu Vám je GI netuším. Nesdělil jste nám diagnózu.

doplněno 10.11.16 17:33:

A pročpak?

dartx
K čemu? Všechny potraviny s vysokým GI nejsou pro tělo dobre...
mot
to je ale nesmysl.

hodnocení

0x

Odpovídám Vám zcela upřímně, nejzdravější se sice udává neloupaná, mně osobně nechutná a zásadně ji nejím, vadí mi dlouhé vaření a mimoto není vhodná pro každého. Basmati se udává jako nejušlechtilejší, občas ji kupuji, nejraději mám ale jasminovou, chutná mi více a jsem velmi spokojena. A absolutně nesnáším parboiled, už mi dvakrát žlukla a skončila jsem s ní.

dartx

Já spíš myslel co se týká nutručních hodnot. Je lepší basmati nebo jasmínová?

stir*
hodnocení

0x

GI snizite, kdyz pridate bilkovinu a vlakninu, tedy kouesk masa a hodne zeleniny. Pak se sacharidy uvolnuji pomalu a delsi dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]