Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, je trochu zvláštní, že kolegyně z jiné směny má takový přehled o Vaší práci. Pokud děláte chyby, tak to není pomluva. Pokud o Vás lže, tak je to pomluva a ta je žalovatelná. Upozorněte jí na to důrazně a zeptejte se, co tím sleduje a proč to dělá. Jinak, odhaduji, že pracovní kolektiv je převážně (nebo zcela) ženský - tam je to běžné chování kolegyň. Zdravím!
Sledujte pečlivě situaci. Ale osobně bych reagoval až ve chvíli, kdy by mě kolegyně nějakou výtku řekla přímo do očí, nebo kdyby mě oslovil šéf. Jinak ne. Různí lidé a na pracovištích zvláště občas hrají různé hry. Nenechte se do toho zatáhnout. Nejhorší je reagovat na to, co Vám někdo zprostředkovaně řekne. Jak víte, jaké má vlastně úmysly. Vezměte rozum do hrsti.
Jak jste se "o začátku šíření nepravdivých pomluv" dozvěděla? Byla jste u toho, nebo jste jen popřála sluchu pomluvě od některé kolegyně /některého kolegy? Vidíte, jak to může být dvojsečné?
Jestli Vás kolegyně z jiné směny opravdu pomlouvá, líbila by se mi reakce podle rady Martiny. Ale pokud ji jenom někdo pomluvil, shodila byste sama sebe.
Já bych asi doporučila si vše napřed důkladně prověřit (nepopřávat sluchu pomluvám).
Něco jiného je kritika špatné práce. Tady nejde o pomluvu, kritika takové práce je na místě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.