Nejste přihlášen/a.
Přeji dobrý den, poradí někdo, jakou platnost má na vyzvednutí složenka na peníze? V době, kdy ji mám obdržet, nebudu v místě bydliště,tudíž se obávám, aby nedošlo k vrácení peněz odesílateli. Děkuji.
Můžete se na poště dohodnout o případném přeposlání na jinou poštu ,kde se budete zdržovat.
zde se píše ...
Poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku lze vyzvednout jen ve lhůtě, která byla adresátovi oznámena. Tuto lhůtu lze na písemnou nebo ústní žádost adresáta prodloužit, s výjimkou poukázaných peněžních částek, až na jeden měsíc, nebrání-li tomu smlouva sjednaná s odesílatelem (odesílatel může při podání zásilky požádat o prodloužení nebo zkrácení úložní doby zásilky). Žádost lze uplatnit jednorázově u konkrétní, již uložené zásilky, nebo dlouhodobě pro všechny poštovní zásilky, které budou adresátovi docházet.
Jestliže si adresát nemůže vyzvednout poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku na poště uvedené ve výzvě, může písemně nebo ústně ukládací poštu požádat, aby mu poštovní zásilku nebo poukázanou peněžní částku připravila k vyzvednutí na jiné poště. Žádost může být uplatněna i trvale, pro všechny poštovní zásilky a poukázané peněžní částky, které budou docházet na jeho poštovní adresu, a to písemně na kterékoliv poště.
Když složenku otočíte, na rubové straně je vytištěné datum, do kterého termínu si lze peníze vyzvednout. Bývá to dost dlouhá doba, myslím, asi 3 týdny. Za tu dobu se jistě vrátíte a peníze snadno vyzvednete. Jaga.
Složenky nedostáváme, ale v říjnu nám přišel přeplatek za plyn a tam to složenkami řeší. Proto si pamatuji, že tam ten termín vyzvednutí vzadu byl. Poté by se peníze vrátily k odesílateli.
No, jo, Hahanaj, zase jsme nepřemýšlela. Mám zas dneska den, večer budou chodit čerti a tak se bojím, já jsem totiž dědu dost zlobila.
A podle toho vypadá i ta má odpověď - vcelku na nic. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.