Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Režijka ČD

Od: jirikeprt odpovědí: 4 změna:

Měla by družka nárok na režijku v případě našeho sňatku? Jsem bývalý zaměstnanec ČD,jsem teď 12 let

v důchodu a režijku mám.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

venkov4ever*
hodnocení

3x

Ne, neboť...cituji: Pokud zaměstnanec nevyužil možnosti přidělení JV (jízdních výhod) pro rodinné příslušníky v období zaměstnání, po odchodu do důchodu již na jejich přidělení nemá nárok (je na ně pohlíženo jako na nové rodinné příslušníky důchodce). *plac*

iczlinskyexpre
hodnocení

2x
Tak to určitě ne pokud nepracovala u ČD po nejakou dobu.

hodnocení

0x

Jako manželka zaměstnance ČD by určitě tzv. režijku dostala - dnes je to zaměstnanecká in karta.Jako družka ne. Tato výhoda se vztahuje na zákonitou manželku a nezletilé děti, kteří sdílí společnou domácnost-stejné trvalé bydliště A není to pravda,že by ona musela někdy v ČD pracovat. Nejsem si ale jistá,,jestli tato výhoda pro ni bude platit pokud jste již v důchodu.Mám ale známou, pracuje u ČD, ta to určitě zjistí na Evidenčním centru jízdních výhod a dám vám ještě vědět.

doplněno 09.11.16 21:57:

:-D venkov4ever mě předběhl. Tak už to asi zjišťovat nebudu. Je to jasné!*jasne*

U vlastních dětí nezáleží kde bydlí. Dostanou jízdní výhody i děti rozvedených rodičů žijící s rodičem nezaměstnancem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]