Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám název animované pohádky

Od: miluco odpovědí: 8 změna:

Ahoj, potřebovala bych poradit.

Jak jsem byla mladá - kolem roku 2006 - jsem měla strašně ráda jeden animovaný film. Z nějakého důvodu si myslím, že byl z Ruska nebo z nějaké jiné východní země. I když jsem ho sledovala přibližně v roce 2006+-, je možné, že byl i klidně 10 let starší (ale i nemusel být starší) byl už animovaný, barevný.

Příběh: nepamatuju si ho přesně, ale mám takový dojem, že v jednom králoství z nějakého důvodu někdo (možná král - jejich otec?) vystřelil tři šípy, pro každého syna jeden a řekl jim, at ho zkusí najít... nevím, co bylo dál, jen takové útržky, jakože... jeden z nich se myslím zamiloval do dívky, která se přeměnovala v labut? Ušila si nádherné vlákno, které stvořila z přírody... opravdu kouzelná pohádka.

Vím jistě, že to byl cizí film... my nemáme žádné takové animované filmy.

Prosím moc o pomoc! Strašně jsem ten film měla ráda a ráda bych znala název toho kouzelného animovaného filmu (pro děti?). Děkuju vám všem za každý návrh! :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím,

je taková ruská lidová pohádka (O princezně žabičce, ale někdy bývají i jiné názvy). Kreslených filmů na téma této pohádky bylo ovšem natočeno mnoho. :)

Jedna z verzí:

doplněno 09.11.16 20:31:

Dívám se, že jsem se zřejmě tak trochu spletla: hraných filmů bylo natočeno více, kreslený je možná jen tento jeden (s daným názvem - ale podobné téma by mělo být i v pohádce Vasilisa překrásná):

miluco
hodnocení

JÉÉÉ, děkuju moc, je to ona, jste moc hodná! Milovala jsem tu pohádku. A pak byla ještě jedna pohádka, kterou jsem měla velmi ráda, jestli si vzpomenete.

Též animovaný film, asi též z Ruska nebo z východu, hlavní postava Mirek, co rád konstruoval letadla... jednoho dne se někde na volném prostranství na louce konala soutěž v létání těma letadýlkama... soutěžil i Mirek, jenže se něco stalo a on se dostal do lesa, ztroskotal tam... šli ho hledat jeho parta kamarádů (myslím že tam byl také medvěd). Les byl hrůzostrašný, ale zažili tam spoustu dobrodružství a nakonec se z toho dostali, myslím.

Neví někdo? Děkuju moc případně.

A ta pohádka má být také kreslená? Mně to něco matně říká, ale nejsem si jistá.

------

A, přehlédla jsem, že ano.

doplněno 09.11.16 20:42:

Že by tento?

onlinemultfilmy.ru/...

venkov4ever*

Pohádka s Mirkem je tady. *slunce*

csfd.cz/...

doplněno 09.11.16 20:44:

csfd.cz/...

doplněno 09.11.16 21:00: Zkuste i neanimovanou pohádku, možná ji dokonce znáte. Hle, toť česká stopa (v čase 1:00:49). ;)
venkov4ever*

wehappyfew*
hodnocení

3x
miluco
hodnocení

Děkuju za vaší snahu, tak jsem se nakonec dozvěděla, že je to csfd.cz/... . :)

miluco
hodnocení

Děkuju, ten druhý film je to on, :) děkuju všem za váš čas, jste hodní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]