Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stříbro proti kouření?

Od: evates1* odpovědí: 21 změna:

Zaslechla jsem diskusi o používání (nevím jak) stříbra proti kouření. Vůbec jsem nepochopila o co jde, ale kouřím už dlouho a už je to finančně náročné. Existuje tolik doporučení a rad, co dělat proti kouření, ale nic není to ořechové. Je hlavní si to vecpat do mozku aby ten signalizoval - nekouřit. Ale to je právě to nejtěžší. Proti alkoholu jsem to dokázala, ale to bylo v léčebně. ...Ale tady se teď v první řadě ptám, jestli jste neslyšela něco o tom stříbře. Děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

O stříbru tedy nevím, ale motivaci(finance) máte, zkuste si koupit, nebo někde vypůjčit tuto knihu knihy.abz.cz/... znám několik lidí, kteří po přečtení přestali, např. moje sousedka a už si několik let nezapálila.

doplněno 10.11.16 17:02:

Tak ať se Vám podaří s tím seknout ;)

evates1*
hodnocení

Tu knihu si koupím, vypadá to dobře, díky.

mot
hodnocení

2x
za veskere volne penize nakupujte stribro, pak vam na cigara nezbude. stejne to funguje se zlatem.

balzerka
hodnocení

2x

Zadejte si heslo BICOM odvykání kouření. A jestli je někde blízko Vašeho bydliště. Sama nekouřím, ale tohle teď je jedna z posledních metod.

evates1*
hodnocení

Tak to mně teda dost zaujalo. Pracuji v Brně, tak není problém to podstoupit. Díky za info.

momo*
hodnocení

2x

Dobrý den. O stříbře jsem neslyšel, ale pokud jde o motivaci tak ta je jednoduchá: Až když mě přivezla rychlá do nemocnice se zástavou srdce tak jsem od operatéra dostal dvě možnosti. Buď dál kouřit a umřít nebo nekouřit a žít. Je to těžké ale nekouřím 8 let. Hodně zdaru! M.

evates1*
hodnocení

Já kouřím už dlouho a nikdy jsem si nedělala žádné předsevzetí, že se pokusím, že přestanu kouřit, protože jsem věděla, že bez toho nemůžu být. Závislost je strašná věc (znala jsem to u alkoholu, ale teď jsem už 10 let v pohodě ani nečichla k alkoholu). Teď poprve jsem začala vážně přemýšlet, že ty cigarety NE. Je to síla peněz, kterých mám málo a zdraví taky není OK. Díky za Váš názor.

mot
tak bud nechcete kourit a kourit nebudete nebo chcete kourit a kourit budete...

Přesně toto jsem si myslel od svých 19 kdy jsem zjistil že přestat je těžké a tak jsem to nezkoušel.Až po letech asi v 37? kdy jsem denně vykouřil přes dvě krabičky,v noci vstával a minimálně dvě za noc vykouřil, ve službě (24hodinové) nebyl problém se stovkou cigaret a doma pak ještě dalších 40,jsem s tím v podstatě den ze dne seknul,bez zdravotních potíží-myšleno infarkt atd,a dnes už bezmála dvacet roků nekouřím!

doplněno 24.12.16 15:23:

Nic až po jisté době (asi 10 roků?) kdy se přihlásila o slovo cukrovka,která však s kouřením nemá nic společného,jen dědičnost ...

haf

Tak to je skoro zázrak, kolik jste pribral na váze?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, možná jde o toto - koloidní stříbro. Ovšem, já bych se tomu vyhnul obloukem. Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

doplněno 10.11.16 17:13:

evates1 - no, ale původně jste se na stříbro zeptala, tak alespoň vidíte, že je to proti kouření hloupost.

Takže, máte v tom jasněji.

evates1*
hodnocení

Mně se to taky nějak nezdá, na nějaké stříbro se vykašlu.

hodnocení

0x

Jediná dobrá rada, přestat a ihned, ne tak, že si dovolím třeba jen malé množství a budu snižovat, chce to vůli, ale mnoho lidí už to dokázalo.

asd1
hodnocení

0x

Stačí rozhodnout se že teď přestáváš kouřit. Zbývající cigára vyhodit, další už nekupovat, nabídnuté odmítat a už si nezapálit.

hodnocení

0x

Kdysi, hodně dávno se prodávaly žvýkačky proti kouření. Ptala jsem se na to, ale řekli mi, že mi po stříbře, které ve žvýkačce je, zčernají zuby. *placni* Do mozku si musíte nastavit jiný přístup. Ne že nesmím, ale nechci! ROZHODLA JSEM SE NEKOUŔIT! Tuto větu jsme dostali na oranžových ceduličkách, které jsme si měli dát na místa, kde držíme cigarety. Všechny kuřácké potřeby dát pryč a vědět, že jsem se rozhodla, já nechci! *bum*Téměř po 38 letech kouření, jsem s takovým přístupem přestala. Chvilku se sama sebe přesvědčujte a na Nový rok si takové ceduličky dejte tam, kde žvára míváte.

A když přestanete, pak je to jako s alkoholem. UŹ NIKDY! Ani jednu! Jinak je všechno zpět! Nekouřím už od února 2002.

alesak*
A pokud kouříte alespoň krabičku denně a potřebovala byste berličku v podobě potlačení nikotinového hladu (píšu krabičku, protože čím větší kuřák, tím spíše to funguje) tak za mě doporučím také BICOM, v mém případě na www.revitalia.cz Nekouřím teprve měsíc, ale pomohlo to, těžké je to i tak, zbytek je na Vás, ale hodně mi to pomohlo od absťáku. Kouřil jsem 15let krabičku a poslední rok 30denně. Držím palce a pojďme všichni vonět a dýchat a trošku poškádlit ten stát (ten by koukal, kdyby se přestaly kutálet penízky ze spotřební daně). Hodně štěstí všem...

Na tom sezení, kde jsme přestali všichni kouřit, 25 lidí, jen 2 ne, ale ty se léčili na psychiatrii, nám lektor vysvětlil, že na nikotinu je člověk závislý 7-10 dní. Ale na, on tomu říkal obřad, myslel tím celý proces-hledání cigaret, vyndání jedné, práce se zapalovačem, zapálení, hluboký vdech a výdech- to je v hlavě uloženo velice pevně. To trvá měsíc. Občas to prosákne ještě déle. A fakt, bylo to tak. ;) Alesak, jste dobrý! *palec*

doplněno 24.12.16 15:08:

Alesaku, ještě k těm penězům. Dostali jsme za úkol, pořídit si průhlednou nádobu, do které budeme dávat každý den! neprokouřené peníze. Já mám takovou vázu, válec to je a ty peníze v něm vypadaly moc krásně.;) A také jsme dostali lístky, na které jsme měli napsat, proč chceme přestat kouřit (napsala jsem: Abych si nebyla hnusná) a pak na nový lístek jsme měli napsat, co si za ty peníze koupíme (napsala jsem, že hříšně drahý parfém a také jsem si ho koupila). *ua*

alesak*
Děkuji, takové reakce z okolí potěší, nejvíce ale budete, až přestanete kouřit, pyšná sama na sebe. Ten pocit až se hooodně z hluboka nadechnete a nic nepíchne u plic. Nebo když vyběhnete schody a nefuníte a ty chutě a čich, dokonce i zrak...no dokud člověk kouří, tak si ani neuvědomuje, jak ho každá ta cigareta ubíjí a myslí si, jaký je to labůžo kouřit. Tak to je paráda no a až se kolem Vás začnou hromadit peníze (120Kč/den není málo) prostě super. S tím "obřadem" máte pravdu, je to boj, ale říkal jsem si: "když už to dokázalo takových lidí, dokážu to také" DO TOHO!
doplněno 24.12.16 16:09: Hezké...asi bych si měl takovou vázu také pořídit, zatím jsem začal totiž pouze utrácet a to dokonce i peníze, které jsem ještě "neprokouřil" :)a tak si teď říkám, že už kvůli tomu nesmím opět začít, ale těším se na to až se začnu obklopovat maličkostmi za ušetřené peníze. Ale nejdříve tu vázu, chci to totiž vidět :).

hodnocení

0x

To je těžké a zároveň nic složitého. Musíš chtít, nic jiného v tom není. Já jsem kouřil 21 roků, pak s tím ze dne na den sekl a nekouřil 14 let. Jen jedna stačila a bylo po všem. 8 roků zase s cigárem. Pak dva roky pauza a teď , bohužel zas kouřím. Všechno je jen v hlavě. Závislost je daleko větší na samotném rituálu, než na nikotinu. Závislost na nikotinu je po několika dnech pryč, ale závislost na zvyku zůstává. Alespoň u mě to tak je. Kouřit je samozřejmě strašná blbost. Co se léků týče, tak Champix je u mě stoprocentní. Funguje tak, že nenahrazuje nikotin, ale na receptory váže cosi jiného a cigarety přestanou chutnat. Vyjde to asi na 12 stovek (takže jako kouření na 14 dnů), ale po něm jsem vždycky skončil. Bohužel zase po několika měsících nebo letech začal, což se dá nazvat jedině velkou hloupostí, no ale je to tak.

Opičáku, já moc nerozumím ani mozku ani počítačům, ale příjde mi, že je to, jako když se do mozku, stejně jako do počítače, nahraje nějaký program. Říkejme mu Závislák. Ať už je to alkohol, drogy, cigarety, hraní, práce atd. Mnozí mají nějaký dobrý antivir a ccleaner a nic se nestane. Vyspí se z toho. Některým se do mozku, stejně jako do pc, takový program nainstaluje. Když ho chtějí odinstalovat, tak to není vůbec snadné. Někdy se zdá, že už je pryč, ale on se někde zašil a jen čeká, kdy se bude moci aktivovat. A tou příležitostí je, když mu majitel poskytne stejnou situaci. Dá si žváro, panáka atd. A některým stačí, když jen ucítí, uslyší, jak zacinká sklenička, automat. *plac*Není snadné, vlastně možné, hodit ho do koše a koš vysypat a tím se ho naprosto zbavit a mít možnost začít na 0. Tím myslím to, dát si jednou za čas. Nelze!

hodnocení

0x

Jak jednoduché. Stačí chtít? Kdyby to bylo tak jednoduché, tak naprostá většina kuřáků už dávno nekouří. Rozum bere úplně vážně všechny argumenty proti kouření a nenachází jediný, proč by měl dál člověk kouřit a přesto někde funguje něco mnohem silnějšího, co potlačí i zdravý rozum. Jinak by musel, za tak drahé peníze, si ničit zdraví jen cvok. Po několika protrpěných pokusech přestat kouřit (asi jsem tedy chtěla), jsem i za pomoci podpůrných léků, obsahujících nikotin - dávky se snižovaly), přestala konečně kouřit. Vydržela jsem to rok, ale chuť na cigaretu byla občas pořád. Jednou jsem podlehla, že si dám jen jednu a už se to pomalu rozjelo nanovo. Zbylo mi jen 14 kg nadváhy, z nekouření i prášků, které jsem dávala dolů celý další rok přísnou dietou. Je více druhů kuřáků. Někteří jsou závislí na nikotinu, jiní víc na těch rituálech, dělení času na odpočinek při cigaretě, další tím kompenzují stresové situace (což je můj největší problém, přijde -li stres, je jakékoliv rozhodnutí druhořadé, okamžitě potřebuji nabýt jakési vnitřní rovnováhy, kterou mi dá nikotin). Podle druhu závislosti se odvíjí i náročnost odvykání, proto je různě obtížné. Do toho ještě silně zasahuje nakolik má člověk přístup do svého podvědomí. Pokud minimálně, nebo vůbec, pak je to mimořádně těžké. To je asi ten případ, kdy hlava to bere, ale přesto to nefunguje. Jinak mám silnou vůli na všechno ostatní, zvládám i dlouhodobě náročné projekty, vytrvám a cíle dosáhnu - vyjma nekouření. Každý zde asi hovoří jen ze své vlastní zkušenosti, ale věřte, že ostatní to mohou mít úplně jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]