Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena zem. usedlosti o výměře 4655m2

Od: adamos odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, to jsem zase já.

Omlouvám se že zakládám novou debatu zas o tom samém, no trošku jiném.

Paní nám nabídla že můžeme zem. usedlost odkoupit bez zbytečné louky kolem 16tis m2. A celková plocha usedlosti by byla 4691m2. Podlouhlý dům má staré topení na tuhá paliva a protější domek vejminek má elektrické přímotopy. Opět Vám zašlu odkaz a otázka zní. Jinak usedlost se nachází na Rokycansku, Plzeňský kraj, kousek od berounky a CHKO křivoklátsko.

JAKÁ JE CENA USEDLOSTI S TIMATO POZEMKY A V TOMTO STAVU.

mmreality.cz/... <-------------------------------------- ZDE JE LINK

Cena zem. usedlosti o výměře 4655m2
Cena zem. usedlosti o výměře 4655m2 #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Cena je přesně taková, jakou si majitelka myslí. Ovšem kolik si myslí, ví jen ona.

Další věc je, kolik je ochotný případný zájemce dát.

pohanka*
hodnocení

0x

V předcházejícím dotazu píšete 2 800 000 Kč. Takže vynásobit metry louky a odečíst, a cenu stejně různě usmlouvat. Určitě bych navrhla nějakou cenu, nižší, samozřejmě. Buďto to vyjde, nebo budete oba cenou hýbat. Jedná se o to, že ten velký dům je určený k rekonstrukci, tudíž do něj ještě vložíte nějaké statisíce, a kotel bude potřeba nový podle nařízení EU.

A ten zrekonstruovaný je vlhký, není tam udělaná nová izolace. Na fotografii 8/50 je zaretušovaná opadaná vlhká omítka pod schody. Budou tam dost velké tepelné ztráty, studeno od podlahy, kontrola plísně pod pvc, nezapomeňte že elektřina nevytopí moc dobře. V patře malého domku je nějaké topení?

Pokud to bude bez té louky, tak se prodává cena zahrady okolo 113 - 445 korun za metr, pole 42 - 495 Kč.

Záleží, kde to je, jak blízko velkého města.

Ještě by mě zajímalo, kolik se platí roční daň z nemovitosti a pozemků, též, kdy se tam bydlelo naposledy a jak vysoké měli vyúčtování za /hlavně/ elektřinu..

No a byl jste se tam podívat, nebo jste jenom projevil zájem po telefonu?

adamos
hodnocení

No, ten malý domek jsou prý dřívější chlévy, a přestavěli to na vejměnek, a zrovna v tom malém domku bychom nebydleli, bydleli bychom v tom vetším, s novým kotlem počitáme. Ten malý domek by byl pro návštěvy které by se zdrželi.

Podle nás ten dům má hodnotu bez těch pozemku tak 1,8 mil. Ale právě jsem se chtěl zeptat ještě jiných lidí jako třeba Vás.

Zatím jsme spolu mluvili pouze po telefonu a v neděli jdeme na prohlídku, a ještě. Jak se dají poznat mokré zdi. když je třeba přebarvily? To většinou tak bývá, natřou to v celým domě, natřou dveře, okna přitom dům je celý promáčený a samá plíseň.

Řekl bych, že podobnou nemovitost si kupuje člověk, který chce klid...klid..a zase klid. Člověk, kterému jsou jasné klady (a zápory) toho, když si koupí s nemovitostí i louky kolem.
A také člověk, který je buď extrémně pracovitý a šikovný, nebo nemá hluboko do kapsy.
doplněno 06.11.16 22:03: Pokud nekoupíte tu louku kolem, tak je samozřejmě riziko, že dříve či později ji někdo koupí, rozparceluje...atd atd.
Nebo ji koupí zemědělec, který tam založí krásné hnojiště...
pohanka*

Já si myslím, že by Vám na toto nejlépe odpověděli chlapi, co jsou tady přes stavby. Snad Milan Cukrář a jistě další.

Nová izolace - nejdříve se zeptat, jestli ji vůbec dělali, jestli je domek po rekonstrukci podřezaný, a odvodněný Z venku lze podle koukající folie, nebo zasypaný výkop u domu /kačírek, hrubý štěrk. Jinak odfouklá omítka značí vlhkost, tedy problém.

Jak výše napsáno, podívat pod všechny podlahové krytiny. Jinak, nemyslím, že právě nově vše přetřeli, mají tam po stěnách pavučiny, takže změny na omítce určitě uvidíte. Tam, kde to bude opravované, jako u dřevěného schodiště, tak zbystříte.

Mějte blok a vše si zapisujte.

Ceny u Prahy a velkých měst jsou dost vysoké a jdou stále nahoru. Ceny nových bytů též, podle mne to je bublina. Ty staré domy takovou hodnotu nemají, ale nemyslím, že to půjde někdy razantně až tak dolů, leda v případě války, ale to už bude jiná situace.

Náš dům měl hodnotu v roce 1986 cenu 300 000, nyní 3-4 mio.

Plíseň a zatuchlinu poznáte nosem, když tam vejdete, pokud se nevětralo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]