Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Majetkové vyrovnání vs hypotéka

Od: pidula* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den , prosím o radu jak se bude dělit majetek který je zatížen hypotékou . Tři roky platím hypotéku ,manželka nic nepřispěla a nežila s námi ve společné domácnosti , tento týden jsme byli rozvedeni a syna jsem dostal do péče.Je možné , že soud mi určí abych vyplatil manželce půlku odhadní ceny nemovitosti? děkuji Kraus

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Těžko předem říct, jak soud rozhodne. Určitě by měl vzít v úvahu, že jste dostal syna do vlastní péče, ale i samozřejmě to, že jste po tak dlouhou dobu platil hypotéku z vlastních prostředků a manželka se na úhradách nepodílela. Ale já bych doporučila, obrátit se na dobrého advokáta, protože se jedná jistě o vyšší hodnotu. Dělí se nejen aktiva, ale i dluhy. Obecně se při dělení majetku přihlíží i k tomu, jakou měrou se na získávání majetku podíleli oba manželé. V tomto případě máte velikou výhodu. Ovšem rozhodující bude posouzení soudce. Nelitujte v tomto případě vydání a obraťte se na advokáta. Ten by Vám mohl pomoci i v tom, že by se pokusil dohodnout s Vaší exmanželkou mimosoudně na základě "neprůstřelné" dohody. A to by bylo nejlepší a nejrychlejší řešení. Tak hodně štěstí - soudní tahanice o majetek jsou daleko horší než rozvodové řízení. Vím o čem mluvím, mám to za sebou také a trvalo to několik let. :(

cabraka

Dobry den Lidko,plne s Vami souhlasim.I me toto potkalo,po rozvodu jse se uz do spolecne domacnosti nedostala a musela jsem soudni cestou vymahat p o u z e me osobni veci.Po delsi dobe jsem je sice ponicene dostala zpet.

cabraka

Dobry den Lidko,plne s Vami souhlasim.I me toto potkalo,po rozvodu jse se uz do spolecne domacnosti nedostala a musela jsem soudni cestou vymahat p o u z e me osobni veci.Po delsi dobe jsem je sice ponicene dostala zpet.Byly to ale nervy,ktere bych nikomu neprala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]