Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest krku po autonehodě

Od: amper® odpovědí: 15 změna:

Včera ráno jsem měl drobnou autonehodu. Pán za mnou nedobrzdil. Auto pojízdné, já naprosto, zdůrazňuji naprosto bez potíží. Tudíž žádný důvod k návštěvě lékaře. Dnes, s odstupem víc než 24 hodin mě začal bolet krk a je to "čím dál lepší", Není to nic hrozného, asi jako když to hodně přeženete s cvičením a natáhnete si svaly, ale hlavu bych nejraději odložil vedle na stůl jako rytíř Pekota :-D

Ráno uvidím, jestli se to zlepší, jinak mě asi doktor nemine. Je takhle dlouhý odstup nástupu potíží normální? Pomůže na to límec? Na jak dlouho to je? Máte někdo obdobnou zkušenost?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Může být - člověk je po nehodě určitý čas v šoku, tělo jakoby necítí bolest. Tatík hodinu vyprošťoval paní z auta, a pak si všiml díry v kalhotech a krve na sobě - měl propichlý bok několik cm a clomených 6 žeber.

Určitě se při zhoršení stavu zastavte na pohotovosti a nechte se prohlédnout - pokud nedáte souhlas PČR s nahlédnutím do spisu lékaře, případnou delší nemocenskou bude pojišťovna plnit z povinného ručení a viník bude bez trestního oznámení (ublížení na zdraví z nedbalosti atd.).

hodnocení

3x

Běžte určitě zítra na pohotovost! Tady bychom vařili z vody, ale koukněte do odkazu.. ibesip.cz/...

doplněno 04.11.16 20:13:

amper, ono to třeba nemusí být, jenže to je tak časté po těch drobných autonehodách, že je člověk v pohodě, odjede a obtíže přijdou až později-jak podle kopíráku. Zbytečně se nenervujte, ale ráno jeďte do nějakého dobrého špitálu, pokud máte možnost, nevím, odkud jste?

hodnocení

Tedy, to je maso. Radši to nebudu moc studovat nebo mám do zítra všechny příznaky *zed*. Zatím to vypadá na hódně lehčí formu, tak uvidíme, co z toho do zítra bude. Takže o program na sobotní dopoledne mám asi postaráno. Díky za odkaz, tenhle jsem nenašel.

jezevec*

Nestuduj, lehni si a ráno k doktorovi. Taky jsem měl pocit, že to nic není. Hlavně se nenech odbýt a trvej na CT !

hodnocení

1x

Pokud jste doma sám, nechte si mobil u postele.

jezevec*
hodnocení

1x

Měl jsem úplně stejný příznaky. Bouračka, rána, druhej den bolest za krkem, sílila. Nakonec známej doktor, udělal mi CT a zjistil podvrtnutí krční páteře! Není to sranda, k doktorovi určitě zajdi co nejdřív !

hodnocení

Díky všem za rady. Ráno to vezmu do nejbližšího špitálu, Prahu bohužel bez auta nedám.

škoda, Pha by byla super. Ať Vám to dobře dopadne a nenechte se odbýt.

Naprosto souhlasím s jezevcem. Moje dcera- stejná bouračka, stejné příznaky bolesti. závěr- musela nosit Schanzův krční límec.A to ještě dobře dopadla.Nepřeji vám nic zlého, ale s návštěvou nemocnice neotálejte.Rengenové vyšetření je nezbytné a pokud se to lékaři nebude líbit, pošle vás možná i na magnetickou rezonanci. Hnutí obratlů je moc nebezpečné, je to jen krůček od míchy.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. V červnu mi takhle nepozorná řidička za mnou zrušila auto, těsně po nehodě ok, za pár hodin začal krk bolet táhnout... navečer nemocnice a tři týdny fixační límec. Diagnóza podvrtnutí krční páteře.

Tak si nehrajte a mazejte, s páteří není sranda. Ta moje bude bolet zřejmě doživotně.

sebod*
hodnocení

0x

ampérku, jakpak jsi dopadl?

viking
hodnocení

0x

Ano, jak tady nekdo pise, telo je po nehode chvili v soku a neciti bolest. Taky odezva na ten prudky pohyb hlavy - ve vasem pripade dozadu muze byt opozdena. Na druhy den byva normalni, ze boli krk. Ja mel autonehodu - naraz z boku, tutiz ani spravne nastavena hlavova operka neucinkovala. Na druhy den jsem myslel, ze mne upadne hlava - citil jsem jak jsou "namozene svaly" na krku a jejich bolest. Hybnost ale nebyla omezena, prsty na nohou a na rukach mne nedrncely (tedy si rikam dens axis a atlas ok.. ), tak jsem se na to vykaslal a za par dnu bylo po problemu. Nezlobte se, dnes kazdy chodi na pohotovost i ze zadrenym nehtem...

Zadelate se na problem panovi, ktery nedobrzdil - a to se muze stat komukoli z nas... ;)

Samozrejme, rozhodnuti je na vas, jak s tim nalozite

hodnocení

0x

Ampérku-raději bych šel ihned na pohotovost!Na rozdíl od jiných je mi jedno,že mi nějaký ... ,co neumí držet odstup a sejme mne zezadu,bude mít problém mně je důležitější moje zdraví!

hodnocení

Ráno to bylo lepší, ale doktora jsem nevynechal. Na CT jsem nebyl (to by mě asi museli přivést po kouskách, aby to dopadlo). RTG v pořádku, oční pozadí, hybnost a citlivost rukou OK. Dostal jsem límec a s tím je to úplně v pohodě, krku se odlehčilo. Taky mi napsali nějaký moc zajímavý prášky na uvolnění zatuhlýho svalstva. Jeden prášek a dvě hodiny v totálním limbu. To je mám brát 3x denně a u toho chodit do práce. Řízení motorových vozidel zapovězeno, ale tohle všechno jsem se dozvěděl až v lékárně. Tohle pan doktor úplně nevychytal, jinak to proběhlo v pohodě. Pro ty, kteří se strachují o viníka dopravní nehody - nemusíte mít obavy, podrobnosti záměrně neuvedu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]