Nejste přihlášen/a.
Příště jděte do jakékoliv banky a tam Vám peníze rozmění bez problémů. Pošta tohle udělat opravdu nemusí a nemá to dělat. V bance mají přístroj na kontrolování bankovek, to zařízení pošta nemá. Mohla Vám to teda paní vysvětlit jinak a poslat Vás do banky, ale to už je pouze o lidech.
Kdybyste tam měla platit nějakou pohledávku třeba i za dvacet korun, tak by Vám musela na dva tisíce vrátit, ale ne jen tak rozměnit peníze. Na to opravdu nemá právo a není to její povinnost. Kdybyste si tam koupila los za dvacku, tak by Vám ty 2.000 musela vzít.
Rozměnit není jejich povinností. Ale kdybyste si koupila třeba 1 známku za 15 korun, kterou jistě pak použijete, pošťačka za přepážkou by nemohla nic dělat, jen poděkovat a vrátit Vám 1.985 korun. Jste zákazník jako každý jiný a její povinností je mít drobné peníze. A že na poště jsou, na to vemte jed. Ale rozměňovat nejsou povinni.
Takže příště nechtít pouhé rozměnění a něco malého si koupit. A půjde to, uvidíte. Jaga.
Jen tak mimo otázku: už strašně dlouho jsem neviděla bankovku v hodnotě 5.000 Kč. Dvoutisícovky se občas objevují. Používají se pořád ty bankovky v hodnotě 5.000 Kč? Ovšem, asi patřím mezi skupinu lidí, kam tato bankovka jen tak nezabloudí.
Nevadí, s rozměněním by byl určitě ještě daleko větší problém, než s paní Destinovou /na dvoutisícovce/. Jaga.
Udělala jste to blbě. Příště si za tu dvoutisícovku kupte dopisní obálku nebo noviny. Pak vám ji rozměnit musí.
To byste nevěřil, že i při placení 60ti korunového nákupu tisícikorunou se na mě prodavač v masně na Tylově náměstí v Praze pustil, proč jdu platit malý nákup tak velkou bankovkou? Já mu říkám, že tak mi to dal bankomat. Hned měl odpověď, že bankomaty nabízí možnosti, jak velké bankovky vyplatit.
Já mu říkám, ale ne všude, ve všech místech. Což uznal.
Ani neví, jak zákazníka pro příště odradí a obchodu se vyhne. Správný obchodník prodá, vrátí zpět a ani nemrkne.
Peněžní organizace se tímto nařízením brání. Brání se případům, kdy podvodníci přišli a chtěli rozměnit větší bankovky, udělali menší zmatek /jsou mnohdy dva/, odlákali pozornost a pokladní ošidili. mají to nacvičené, jako kouzelníci.
Proto se nařízení vydalo a i když je slušných zákazníků 99,9 procent, doplatili na tyto podvodníky.
Zažila jsem na poště dvě pokladní /co se potom vyšetřovalo, nebyla jsem přímo u toho/, které tímto způsobem byly okradeny. Ślo vlastně o ochotu vyměnit peníze, ale zároveň neschopnost pracovnice neměnit, dokud první transakce neskončí, nebo do toho začne zasahovat třetí osoba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.