Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu zasílat neschopenku v ochr.lhůtě?

Od: yourlady* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,ve zkušební lhůtě jsem onemocněla a šla na neschopenku.Zaměstnavatel počkal 14 dní,pak mi dal vžpověď.Neschopenka stále běží.Jsem v tzv.ochranné lhůtě.Komu ji mám zasílat,bývalému zaměstnavateli nebo správě soc.zabezpečení?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na pracáku sem nahlásil že mám neschopenku. Oni si ji ofotili a já ji poslal bývalému zaměstnavateli.

Pokud vám ale dali výpověď v době nemocenské tak asi na pracáku ještě nejste a posíláte ji přímo (bez účasti pracáku) zaměstnavateli.

hodnocení

1x

Luis má pravdu - bývalému zaměstnavateli. Jenom ten může totiž poskytnout Okresní správě vyměřovací základ pro výpočet nemocenské.

yourlady*
04.11.16 17:00
hodnocení

dik vsem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]