Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Dlouho mě trápi jedná otázka.
Proč musíme platit dně za nabytí nemovitosti , nemovitost ,kterou koupíme za vlastní peníze musíme ještě platit navíc státu cybí mi v tom smysl , když si koupím barák starší tak či tak musím platit.
V tomhle státě se snad snaží oškubat do poslední koruny aby měly na platy poslancum ,kteří ve vládě stejně nic nedělají
Samy vidíte kolik berou a kolik berou obyčejní lidé (nezávidím )
Měly by zvyšit platy záhranným složkam a ne sobě
Postráda to logiku stejně za ty daně co se vybírají staví se tu samé nesmysly místo aby postavily něco k užitku nebo aby se splatily státní dluhy
Zajímá mě váš názor
Všímáte si daně, která je u vysoké ceny. Všimla jste si účtenky z jakéhokoliv obchodu? Všude jsou daně. Za každý rohlík, za každou kapku vody. Kdysi jsem tady dávala otázku, jestli někdo dokáže sečíst, kolik z platu jde na daně. Na ty, které nám účtárna stáhne při výplatě + daně při koupí každičkého zboží + daně za energie + daně u každičké služby + daně z úroků z peněz uložených v bankách + domovní daň + z auta + . . . . . A nad tím vším visí ještě DPH
Kolik vlastně daní zaplatím za rok? Dovede to vůbec někdo spočítat?
Nevím, jestli spočítám vše. kdysi jsem to dostal mailem. Zaměstnavatel vám zaplatí 100kč. Za to odvede 38kč. Myslím, že je to součet odvodů z mezd, socilního a zdravotního pojištění. Samotná daň je minimálně 15%. Tedy ze stovky 15kč. Vy zaplatíte dalších minimálně 15%. Tak vám zbyde 85kč, Musíte odečíst ještě sociální a zdravotní pojištění, asi 9% ze superhrubé mzdy, tedy asi 11kč. Zbývá 74kč. Ty utratíte v obchodě, a státu jde z této částky dalších 15 nebo 21% DPH. Což je cca 10kč(cca19kč). Takže má dalších 10-19kč. A to nepočítám, že si za svých 74 kč koupíte benzín do auta, nebo jinou komoditu za kterou se platí také spotřební daň.
Určitě to někdo dokáže upřesnit.
Ono to samosebou jde i bez daní. Ale když budete chtít opustit svůj dvoreček a jít po chodníku na náves, budete muset zaplatit za použití chodníku, za použití silnice, za děti ve škole, u lékaře si připlatíte, autobus bude mnohem dražší. Policistovi i soudci budete muset platit, na důchod si našetříte a až úspory dojdou, vyhrabete si na dvorku díru ulehnete a příbuzní Vás snad zahrabou zdarma.
Tak si to spočítejte a dojdete možná k poznání, že si tyto služby daněmi hodně moc přeplácíte. Příklad silnice: proč mám tedy platit dálniční poplatky? A zahrabání do díry low cost edition stojí kolik? Dvacet tisíc?
To určitě. Na druhé straně se nezdržuji permanentním placením a nemáme 80% nezaměstnanost. Většina zaměstnaných stejně nic nevytváří, ale aspoň se nějak zabaví a nevymýšlí hovadiny. Mimochodem - v tom je problém cikánů. Nadbytek volného času. Já bych jim zavedl, že pokud chtějí dávky, musejí jít na osm hodin denně aspoň stát někde do ohrady. I lopaty na opření bych jim tam dal. Přešly by je roupy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.