Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvodník, znám jen email a čílo účtu

Od: zuzana* odpovědí: 12 změna:

lze to nějak řešit? Okradl mě o pár stovek, ale štve mě to. Kupovala jsem od něj bazarové zboží přes sbazar, zaplatila předem na účet a od té doby se neozývá. Zboží nikde. Už třetí týden. Znám jen jeho email a číslo účtu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

0x

No, pravděpodobně se s penězi můžete rozloučit. Ale. V první řadě bych prodejce upozornil, že situaci budete řešit s policií. Jde o to, že podvedených jako jste vy může být více. A tedy celkový součet škody už může být trestným činem. V takovép případě to policie bude řešit.

Nejprve bych ale prodejci znovu napsal, nemusí to být zrovna podvodník, může mít nějaké komplikace.

zuzana*
hodnocení

psala jsem mu od té doby dvakrát.

hodnocení

0x

Nahlásit na podpoře daného serveru - sbazar má dole odkaz "podat stížnost". Přinejmenším ho zablokují. Pokud budou mít telefon či další data, můžou pomoct při hledání nebo se domluvíte na hromadné žalobě a podáte TO na PČR

hodnocení

0x

Jak radí rádci přede mnou, navíc hoďte e-mailovou adresu i číslo účtu do vyhledávače, jestli Vám něco nevyleze?

hodnocení

0x

Zjistěte si podle emailu poskytovatele internetového připojení. Ve většině případů získáte místo odkud je. Pak mu můžete třeba zkusit napsat, že jestli si myslí, že nevíte kdo je, jedete se starším bráchou zrovna do města XY a stavíte se u něho.

albatros498022*
hodnocení

0x

Docela problém, zkuste oznámení na Policii ČR, možná už vás podobných bude víc.

zuzana*
hodnocení

ještě se zeptám, jestli to policie musí řešit, když jde opravdu o pár stovek. A znám jen číslo účtu a email. Na sbazaru má další tři inzeráty.

kakamila
Na Policii to sepište jako trestní oznámení na neznámého pachatele(číslo účtu,email).V případě dalších poškozených to budou sčítat...

banka
hodnocení

0x

Mít hodně známého v jakékoliv pobočce příslušné banky. Ten z čísla účtu může zjistit adresu. Taky se mi to stalo a podvodník uvedl účet svého bratra.

doplněno 04.11.16 12:17:

Zadat mail a účet do Google. Někdy se najde stopa.

Proč mít známého v bance? Vždyť prolomit bankovní tajemství může Policie ČR, která má především pomáhat a chránit ! *cert*

hodnocení

0x

Na doručení má měsíc, pokud se nepletu. Nebo i déle? Vlastně záleží na tom podle jakých obchodních podmínek se řídil, jestli je tam stanovena nějaká lhůta do kdy to má odeslat.

hodnocení

0x

Pokud jste to patila přes banku, tak můžete požádat o zjištění majitele účtu. Č. spořitelna to má zpoplatněno, u jiných nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]