Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomerna sleva na dani vs odpracovane dny

Od: elke odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

Chci se zeptat zda mám nárok na slevu na dani"mam plat okolo 10000kč hrubého",pokavad jsem u nového zaměstnavatele nepracoval od 1.dne v měsíci.V účtárně mi tvrdí že nárok nemám.Řekl bych že mi tuto slevu měly v poměrné části uplatnit.poradte prosím:

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusatka*
hodnocení

0x

Dobrý den,

účtárna má pravdu, slevu na dani můžete uplatnit zálohově v jednom kalendářním měsíci jen u jednoho zaměstnavatele. Ale nemusíte se bát, pokud jste slevu nevyužil celou, peníze dostanete zpátky při ročním zúčtování.

elke
hodnocení

Ale já byl do té doby na úp.

dusatka*

Aha, tak to mě ze znění otázky vůbec nenapadlo. To zcela mění situaci. Pokud u zaměstnavatele podepíšete prohlášení poplatníka, tzv. růžový papír, musí Vám slevu na dani uplatnit - a to ne v poměrné výši, ale v celé výši, tedy 2070 Kč na poplatníka.

elke
hodnocení

No právě že jsem to prohlášení podepsal"mam to napsáno i na výplatnici"tak tim spíše jsem tu slevu na dani měl dostat.Tak ted ne vím co dál...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]