Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chci se zeptat zda mám nárok na slevu na dani"mam plat okolo 10000kč hrubého",pokavad jsem u nového zaměstnavatele nepracoval od 1.dne v měsíci.V účtárně mi tvrdí že nárok nemám.Řekl bych že mi tuto slevu měly v poměrné části uplatnit.poradte prosím:
Dobrý den,
účtárna má pravdu, slevu na dani můžete uplatnit zálohově v jednom kalendářním měsíci jen u jednoho zaměstnavatele. Ale nemusíte se bát, pokud jste slevu nevyužil celou, peníze dostanete zpátky při ročním zúčtování.
Aha, tak to mě ze znění otázky vůbec nenapadlo. To zcela mění situaci. Pokud u zaměstnavatele podepíšete prohlášení poplatníka, tzv. růžový papír, musí Vám slevu na dani uplatnit - a to ne v poměrné výši, ale v celé výši, tedy 2070 Kč na poplatníka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.