Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymáhání peněz po koupi motorky

Od: veronikavavrova* odpovědí: 5 změna:

Zdravím, v srpnu tohoto roku si jeden pán S. koupil ode mne motorku DT 125r. S tím, že mu dávám slevu na zadní kotouč a na oilmaster, protože jsem nevěděla zda fungoval. (vše je napsáno i emailu). Měl sebou otce projeli to a vzali si jí, Pán se ozval s tím, po cca 14dnech, že tam součástka chybí od oilmasteru, že jsem mu to zatajila a chce peníze, dohadovali jsme se po emailech takhle asi 14dní a pak na mne vytáhl, že mne dá k soudu. Pak mi dal pokoj, ale ozval se teď v říjnu po dlouhé době, že motorku měl údajně v servisu, a že go motoru nebyla dělána, že tam je špatná řídíci jednotka a kliková hřídel. GO motoru jsem nechala dělat a dala mu od toho fakturu. Teď to začalo opět na novo a chce po mne peníze, že to jsou skryté vady. Motorka je ročník 1998 a byla jsem několikátá majitelka. Už si opravdu nevím rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Veroniko, to chce klid, on Vás nedá k soudu. Páč každý právník mu to rozmluví. On totiž, pokud se domnívá, že tam jsou skryté vady, jiné vady, musí nejdříve uplatnit u Vás reklamaci. Je to jako když máte rozbité boty, dáte je do svého servisu a po prodejci požadujete úhradu něčeho, co on neviděl.

Sdělte mu, že Vám Váš právník sdělil, ať klidně podá žalobu. Těžko prokáže, že současný stav je po Vašem zásahu.

doplněno 04.11.16 06:17:

On jí může u Vás reklamovat, nějaké závady. Na Vás je, jako na prodejci, zdali uznáte závady či nikoliv. On se pak může obrátit na znalce a k soudu.

Je to stejné, jako když jdete s reklamací obuvi.

jmhad*
hodnocení

0x

Základem všeho je pšatně napsaná nebo vůbec žádná smlouva.V té mělo být vše zapsáno a kupující by nyní musel přes znalce dokazovat, že stav byl jiný než jste uvedla, resp. že jste skutečný stav zatajila. Občanský zákoník sice mluví o odpovědnosti za závady v okamžiku prodeje,ale právě podkladem by byla ona smlouva. Já bych doporučovat stát si za svým a pána nechat podat žalobu k soudu. Někdy soud vezme elektronickou korespondenci jako podklad, někdy.

veronikavavrova*
hodnocení

tak pánu jsem napsala pokud chce reklamovat motor tak ať zajde za mechanikem co mi to dělal, samo. mi na to neodpověděl ale za to mi napsal, že hodlá mi motorku přivést a vrátit, tak jako to nechápu bůh ví co s tím udělal, tvrdil, že to musel opravovat a teď jí chce vracet, když do toho údajně investoval tomu opravdu nerozumím..a v tomhle stavu jsem mu jí neprodávala

Jasně mu napište že vzhledem k tomu že závadu nereklamoval u Vás,ale dal to někam ,kdoví kam a kdoví komu,ale "opravoval,že tím pozbyl možnost reklamace! Víc se s ním pak nedohadujte!

pána pošlete slušně v háj a přestal bych snim absolutně komunikovat

nemá jedinou šanci z vás cokoliv dostat

leda by ste mu ty peníze sama dobrovolně dala ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]