Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Identifikace písničkyTV Šlágr

Od: irena* odpovědí: 6 změna:

Prosím diváky Tv Šlágr,zda by mi poradili jak se jmenuje písnička a kdo ji zpívá.Zpívá ji dvojice,muž a žena jako zamilovaní a je tam v prosklené skříňce panenka Marie či podobně.Tato písnička se líbila moc naší babičce,která už bohužel není mezi námi a my bychom ji chtěli pro ni zahrát.Děkuji moc za radu Irena

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Písničku jste našli a to je dobře.

Ovšem, myslím si, že jste měli jednat dřív a babičce ji dát zahrát za jejího života, v době, kdy by z ní ještě měla radost. Dneska už s Vámi babička není, písničku neuslyší, nezaraduje se. Nechápu, proč dávat zahrát zesnulému. Už je prostě pozdě na všechno.

A tak to často bývá. Člověk občas zapomene na vděčnost, na poděkování, na pohlazení, na způsobení kousku radosti. Vzpomene si na to až ve smuteční síni, co všechno ještě mohl říct, udělat. Ale to už je pozdě.

To nemyslím nějak zle a nechci mentorovat, ale byly doby, kdy by se babička písní potěšila. Dneska už je to jedno. Zesnulému bych hrát nedávala, byla příležitost za jeho života. Jen ji prostě nepromarnit. Jaga.

doplněno 01.11.16 07:07:

Zažila jsem něco podobného - bohužel. Na 2. stupni ZDŠ jsem měla úžasnou třídní a zároveň češtinářku. Taková naše dobrá kvočna. Bděla nad námi, naučila nás, bojovala za nás, snažila se, aby z nás něco vyrostlo. A přitom byla přísná. Měla jsem ji hrozně ráda.

Vždycky v květnu, když měla svátek /Svatava/, jsem se chystala, že jí napíšu dopis s blahopřáním k svátku, s poděkováním a vyznáním, co pro mě znamenala. Dopadlo to stejně špatně, jako u vás. Otálela jsem, nevěděla, zda by to bylo vhodné. I když si myslím, že by jí to udělalo radost.

A najednou přišel den, kdy už nebylo komu psát. Adresát najednou nebyl. Je mi z toho smutno dodnes. A vím, že jsem jí napsat měla. Proto si myslím, že i Vy už nemáte dát hrát komu. Je to stejně k ničemu, jako kdybych já dnes té paní učitelce psala. Ona si to nepřečte, vaše babička to neuslyší. Je to marné...je pozdě. Proto je dobře udělat všechno dřív, než nadejde ten smutný den...

irena*
hodnocení

Ještě jednou děkuji za nalezení písničky.Babičce jsme nechávali v radiu pravidelně hrát za života,ale nyní když v 90letech skonala,jí chceme nechat zahrát při rozloučení písničky které měla ráda a tuto jsem nemohla najít.Irena

hodnocení

0x

Není to toto? I když panenka Marie tam není, jen anděl..Ale ta byla první která mne napadla, protože se hodně hraje na přání:

Marcel Zmožek & Mára - Anděli můj

doplněno 01.11.16 00:14:

Jofa - *palec* .

jofa*

Není to tato písníčká?

irena*
hodnocení

Moc děkuji,je to ten Rytmus,uplně jsem to měla před očima ale snad bych to nenašla,ještě že existují dobří lidé a internet.

Posílám moc pozdravů a poděkování z Prahy.Irena

jofa*

Za málo a pozdravuji též z Podkrkonoší. Josef.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]