Nejste přihlášen/a.
Zdravím, máte prosím někdo osvědčený odzkoušený recept na rýmu? Aby rychle odešla, a pokud možno se dlouho nevrátila...mám ji od podzimu do jara i 5x, netrpím na chřipky a teploty, jen na ty rýmy, a obávám se že dcera (4roky) to má po mně. Děkuji
Ahoj,vítej v klubumám to podobně.Chřipka nikdy,jen ta "smrtelná"rýma.Teď mě nakazily děti,ony zdravé za 4dny,já za 10dní a potom začly soplit znova...takže celý měsíc jsem v koncích,snad se dožiju 40-tky
Podle mě rýma se nedá urychlit,když cítím počátek,tak určitě mi pomůže napařování nad hrncem a hodně C-éčka v jakékoli podobě.Bohužel na to většinou zapomenu nebo to nestihnu a rýma se rozjede.Někdy si tam sypnu majoránku,někdy mátu,ale pomáhá to,když se to udělá včas.Rýma mi vždycky zmizela.Když už se rozjede,tak než kapky,zase raději napařování,dám hlavu nad hrnec,pod ručník a potom zůstanu zabalená jak talibanec a pod deku.Kolegovi pomáhalo namočit chodidla do horké vody a potom zabalit.
Jestli bude mít někdo lepší tip,taky ráda uvítám.
stir-neboj,myslím na to,děkuju za tip.
Lucko kdybys me poslechla, tak uz jsi jak rybicka a i te ctyricitky se dockas Nejake caje nebo naparovani, ci ruzne kapky leci pouze ty nasledky, ale hlavni pricina je ve streve, tam zacina kazda nemoc. Pokud se neprerusi nastartovany zanetlivy proces, sliznice bufou porad zdurele a budou se branit tim hlenem. Rozmixuj si celer, ten je vyborny na viry a bakterie, dale treba cervene zeli, nebo kysane zase doda tu spravnou biokulturu. Dale fenykl, ten je vhodny i detem. Taky by se melo omezit to co vadi, takze mouka cukr mleko a vyrobky z nich...za dvs dny jsi cista jak slovo bozi
Řádně čistit nos, proplachování slanou vodou (i Vincentka), stále si mýt ruce, nikde nepovalovat kapesníky, prohřívat: vnitřně i zvenčí: čaje mátové, z černého bezu, zázvorové, lipové,... (Nezapomínat na eukalyptus - perfektní na inhalaci)
Já nedám dopustit na tymiánový krém (od nejmenované firmy), kterým si mažu čelo, strany nosu a chodidla (ideálně právě po koupeli nohou) - natáhnu tlusté ponožky a hupsnu do postele či pod deku + čaj... Ideální. Zázvor používám v těchto dnech skoro pořád. Jen tak plátek na ochucení vody, nebo do běžného čaje... M.
Já zas nesnáším citrón
Hodně se mluví o otužování a asi na tom něco bude. Když jsem spávala v 15°C a v práci bylo příjemně jen v létě, téměř jsem nevěděla, co je rýma. Teď se mi plíživě připomíná každou chvíli (v práci 27°C, chodby klimatizované)... když k tomu připočteme všechny ty prskaly co ochmatají kliky, tyče v hromadné dopravě... Zůstat zdravý je nadlidský výkon
Ten mám (všude po bytě, množí se mi jak blázen - ale to asi všem), a od té doby, co jsem ho dostala od majitelky bytu, tak jsem nemocná jako blázen. Za poslední dva měsíce už potřetí. Kdybych chtěla hledat souvislost, řekla bych, že nemoci způsobuje
Já mám divnou rýmu, od soboty je mi chřipkově/virózově, bolí či tlačí mě nosohltan, ale rýma se pomalou spouští až dnes, zatímco mě celé tři dny naprosto nehorázně pálí nosní sliznice. Inhalování jsem už vzdala, za prvé ho nesnáším a za druhé mi pomáhá jen při chycených dutinách. Tak jsem jen pro jistotu nasadila Sinupret (+pitný a klidový režim) a počkám si, až to přejde.
Ahoj, taky jsem velmi často trpěla na rýmu,nachlazení,virozu,několikrát v roce.
Co mě pomohlo: přestala jsem kouřit, začala s otužováním (studené sprchy, v ložnici chladno-dnes 15st. bez pyžama)
dále pestrá strava a snažit se nestresovat, pohyb venku, stačí chůze. Ikdyž jsem v kontaktu s nemocným, neonemocním.
Občas se mi stalo něco jako, že na mě něco leze, ale hned to odezní, max. mi teče z nosu. Je tomu tak 6 let.
Předám ti babskou radu z Kanady. Možná bude vypadat nesmyslně, ale rýmu jsem tak vyléčil už několikrát a troufám si říct, že už ji nikdy mít nebudu. Bohužel ta metoda nefunguje všem, ale asi jen polovině lidí. Tady to je:
Zadrž dech, dej si tak 10 kliků a vysmrkej to, co nos uvolnil. Mozek v tom momentě prahne po kyslíku, uvolní dutiny a sníží tvorbu hlenu doufajíc, že se nadechneš nosem.
Když jsem na to narazil, nevěřil jsem tomu. V ten den jsem byl v nejhorším stádiu rýmy a zkoušel jsem vše možné a nic. Pak jsem zkusil tohle, dutiny se okamžitě pročistily a já nevěřil svému nosu. Zbylé příznaky (pálení očí, nachlazení) chvíli přetrvaly, ale díky volnému nosu odezněly velmi rychle. Takže doporučuji zkusit. Přeji, abys byla v té polovině lidí, kterým to zafunguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.