Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákon o kouření

Od: xaver12249 odpovědí: 6 změna:

Dobrá den, chci se jen zeptat od kdy se může kouřit. Prodávat cigarety je něco jiného. Chci vědět od kdy si můžu zapálit. Jsem nekuřák a zajímá mě to. A kdyby se někomu chtělo tak bych prosil i dotyčný zákon..Děkuju:) a POHODA .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Vzhledem k tomu, že je u nás v podstatě povinná školní docházka /až na vyjímky/ a v každém školním řádu je zákaz kouření, tak usuzuji, že jest povoleno až od 15 let.

zajixxx*

Od 15cti, jen ti to nikdo nesmí koupit... :) Třeba najít krabičku cigaret někde po akci... :)

cinematic*
hodnocení

0x

Nevím o tom, že by byl nějakým zákonem omezen věk, od kterého se může kouřit. Zákon pouze nařizuje zákaz prodeje tabákových výrobků osobě mladší 18 let věku (takže se zřejmě předpokládá, že osoby mladší 18 let by neměly kouřit).

mp*
hodnocení

0x

Co já vím, tak žádné věkové omezení pro povolení kouření u nás není. Takže člověk může kouřit od té doby, kdy udrží cigaretu v ruce. Druhá otázka je, co je běžné a co neobvyklé.

hodnocení

0x

Žádný zákon to před 18 rokem neomezuje, omezit by to ale měli (a to velmi rázně *bum*) rodiče.

dam®
hodnocení

0x

Teda, za komára to bylo od 15ti let, ale současnost v tomhle problému netuším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]