Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš názor na možnost pracovního uplatnění

Od: januta odpovědí: 10 změna:

Přeji pěkný večer,

prosím všechny zúčastněné o vyjádření jejich názoru. Byla jsem přijata ke studiu na FF UK v Hradci Králové k třísemestrálnímu studiu kurzu Léčivé rostliny. Jehož absolvováním má být získání osvědčení . Studium je zpoplatněné a do nákladů je nutno zahrnout i cestovné a ubytování o víkendu, přednášky jsou jeden víkend v měsíci. Dále se jedná o 3 týdny soustředění. V současné době pracuji ne zcela přímo v oboru /podobném/ a tak se mě trošku zmocnily pochybnosti. Navíc mám celkem náročné zaměstnání a s podporou zaměstnavatele nelze počítat. Chci se zeptat zda má význam se studiem zabývat a existuje možnost pozdějšího uplatnění? Případné náměty vítány.

Mé vzdělání je SŠ s ekonomickým zaměřením.

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Můj názor je ten, že pokud Vám nebrání rodinné záležitosti a co hlavně - je to Vaše záliba a přemýšlíte o tom, že byste se tomuto oboru chtěla věnovat, tak neváhejte. Já mám jednu zásadu, že co se člověk naučí nového - nikdy to není na škodu a rozšíří si své možnosti uplatnění v různých oborech. Navíc si myslím, že hodně lidí se vrací k přírodě a přírodním produktům, takže i šance na uplatnění jistě je. Ale opravdu bych do toho šla pouze v případě, že by Vás to opravdu bavilo. Zkuste si vyhledat seznam studentů, kteří už studium absolvovali a zkusit od nich získat informace o kvalitě výuky. To by bylo možné přes registr OSVČ, pokud se tomuto oboru věnují. *klik*

januta
hodnocení

Děkuji za odpověď. Bohužel se mi nepodařilo nalézt absolventy. Pouze rešerži od jednoho člověka a víceméně byla pouze kritickým shrnutím.

januta
hodnocení

Zde je odkaz

www.danielp.blog.cz/0605/studium-lecive-rostliny-na-farmaceuticke-fakulte-v-hradci-kralove

Kontaktovala jsem jej na email již před týdnem a neozval se.

asa*
hodnocení

2x

Žádné uplatnění. :( PS: Názor chemika a lékárníka.

januta
hodnocení

Díky, ani v případě, že by si třeba absolvent otevřel bylinkářství? Co je potřeba k takové provozovně?

asa*

Znalosti. Doporučuji sehnat knihy z oboru Farmakognozie a naučit se je.*palec*

januta
hodnocení

Jednu takovou vlastním:), ale bez toho gleitu mi znalosti asi nepomohou?

lidka*

Januto, zde by se nenašel seznam absolventů - samozřejmě po registraci. *klik* ff.uhk.cz/...

asa*

Klidně to můžeš dělat bez gleitu.*placni*

januta
hodnocení

Pokud jsem správně pochopila tak by měl stačit ŽL s definicí koupě za účelem prodeje / samozřejmě se znalostmi/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]