Nejste přihlášen/a.
prosim poradte bývalý mi neustale vyhrozuje pravnikama,soudem i socialkou pokud mu nedam syna vzdy kdyz si rekne.soudně mame dane navstevy každý druhy víkend a svatky mame na dohode.on však si to vyložil nejspiš po svem a syna chce každy svatek a nyní i o mé vikendy,bojim se že mi jednou syna nepriveze vubec.vyhrozuje mi stridavou péčí i tím že zařídi že uz syna neuvidím.taky syna štve proti mě a mému příteli jsem už bezradná.
Ten váš bývalý, otec malého, co on s ním dělá? Jakou činnost provozují? Jdou někam, najde něco zajímavého, co by chlapce bavilo a prospívalo mu to? Nebo ho vezme jen někam na jídlo a domů k televizi?
No a na tom bych stavěla. "Proč ho chceš, když stejně si ho neužiješ, jen ho šoupneš babičce." Když dodnes nenašel, co chlapce baví, nenajde ani snahu něco změnit. Jen se snaží vytočit vás co nejvíce. A jak je vidět, bez velké námahy se mu to daří. Vůbec se netrapte a jen s úsměvěm říkejte: "Jojo, žádej si. Proč ne? Máš možnost." A žádné diskuze!
Řiďte se rozsudkem. Pokud by se stalo, že syna nepředá tak jak mu ukládá povinnost, oznamte to na Policii. Stejně tak i pokud Vám vyhrožuje, či Vás slovně šikanuje a vydírá. Dítě však má právo na oba rodiče a otec dítěte má zase právo třeba i zažádat o střídavou péči. Je to pak na rozhodnutí soudu zda je to v zájmu dítěte a zda tak rozhodne. Pokud se nedokážete jako rodiče domluvit, pak musí rozhodnout soud. Měli byste oba brát ohled na dítě, aby netrpělo víc než musí tím, že vyrůstá bez jednoho rodiče.
Zdravím. Pokud máte soudem jasně určeno, kdy a jak se otec bude stýkat se synem, výhrůžkami právníky, soudy či sociálkou se nemusíte znepokojovat. Pokud vás ale toto jednání deprimuje, obraťte se na nějakou právničku (lépe ženu) specializovanou na Rodinné právo, a ta vám poradí, jsk se tomu bránit. Případně otci napíše - co by úřední osoba - dopis, kterým ho odkáže do patřičných mezí. Toto chování je totiž velice časté. Buď otec terorizuje matku "přes" dítě, nebo naopak matka vydírá otce. Právníci s tímto mají veliké zkušenosti a vědí si velice dobře rady. Držím palce. Ida
Schovávejte veškeré sms, maily, neváhejte si pořídit diktafon a vyhrožování nahrát. Bývalému oznamte, že pokud bude dělat problémy, budete se bránit soudně. Hlavně nedejte najevo, jak Vás to ničí, to by byla voda na jeho mlýn.
Syna máte ve výhradní péči Vy? Od toho se odpíchněte. Nemůže jen tak porušovat nařízení soudu. Pokud to bude potřeba, neváhejte kontaktovat policii, pokud by syna nevrátil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.