Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzp - příspěvek na auto

Od: tttula® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Pokud byl přiznán příspěvek na auto v částce 200 000, -
Dvěstě tisíc korun, je možné že tuto částku můžou zaslat Složenkou a nebo pouze na účet?
Děkuji za radu a přeji krásný den.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, obecně se doručování peněz přes ČP provádí složenkou typu B. Pokud byla v žádosti o příspěvek na auto, kterou jste snad vyplňoval, možnost zvolit si zaslání složenkou, tak to snad půjde. Pokud jste vyplnil číslo svého účtu, tak bude vyplaceno na účet. Takže, nějakou informaci, jak Vám má býti příspěvek vyplacen, jste musel VZP již sdělit. Zdravím!

doplněno 30.10.16 19:17:

lidus - no, je to zvláštní, že příspěvek byl již přiznán a tazatel by nevěděl, jak mu bude vyplacen, resp.

neuvedl by žádnou možnost výplaty.

doplněno 31.10.16 09:55:

tttula - tak, to jste se zeptal hodně špatně. Stačilo se zeptat, jestli ČP posílá složenkou B i velké částky a vše ostatní bylo zbytečné. A na stránkách ČP je to uvedeno, resp. píše se tam, že to lze, když je to dohodnuto mezi ČP a odesílatelem velké částky. Takže jste nepříjemný zbytečně - jaký dotaz, taková odpověď.

lidus*

Ano Bene, už na té žádosti a při pohovoru se soc. pracovnicí co příjde do bytu se vypisuje č. účtu nebo složenkou. Příjde vám rozhodnutí a čásku máte nejpozděj do 3 měsíců. Pro tazatele dostal jste 200 000,- nezapomínejte, že si můžete u koupi nového vozu odečíst max. 100 000,-DPH, vlastně máte hnedle 300 000,-.

hodnocení

0x

Nevím, jestli se udála nějaká změna ve vyplácení příspěvku na auto, ale my naposledy dostali v roce 2011 a to jsme peníze neviděli, protože jsme museli předložit fakturu od autobazaru a tato byla sociálkou následně proplacena. Takto to bylo vlastně i předtím, Příspěvek dostáváme od roku 1997. Proto mě i udivilo, když se cca před týdnem psalo, jak nějaký občan dávku zneužil a koupil si auto levnější...

doplněno 30.10.16 21:04:

Teď jsem si všimla, že otázka zní - VZP - příspěvek na auto ... není to omyl?

hodnocení

Dobrý den, nejdříve vám všem moc děkuji za snahu mi poradit. Nyní se vyjádřím k určitým nesrovnalostem. Vzp jsem napsal ve fofru až později jsem si uvědomil, že to vyřizuje úřad práce. Dále jsem nečekal, že se bude rozebírat jestli někdo již byl u mě nebo ne a další fráze jako "tak to snad půjde" to už je lepší nepsat nic. Já napsal dotaz a očekával jsem odpověd na to co jsem vytiskl silně ! Také upřesním, že se celá věc netýká mé osoby, ale mého kamaráda a já se nechtěl rozepisovat o konkrétní situaci. Byla neděle a já se nemohl zeptat přímo na úřadu práce. Dnes je pondělí a já již vím zcela přesně bez nějakého hádání, že i větší částky je možné z úřadu práce posílat jak složenkou tak i na účet v bance. A tuto radu jsem potřeboval. Ještě jednou vám všem děkuji za pomoc jan. V.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]