Nejste přihlášen/a.
Poslední dobou (několik měsíců) mě nepravidelně trápí noční můry. Jde o ošklivé sny, kde mě někdo honí, pokouší se mě zabít opravdu brutálním způsobem (k tomu nikdy nedojde, jen vím, že se to má stát a už už mě dohání/otevírá dveře atp.). V minulosti jsem viděla/četla jen pár hororů, dávno se takovým kouskům vyhýbám (nejsem na krváky povaha) a teď se mi to v mysli promítá. Začínám už se trochu "bát" - to je přehnané slovo, ale jsem trochu vylekaná. Když jdu po tmě k autu, občas mi vypluje nějaká ta myšlenka ze sna, když chodím sama po lese. Zkrátka začínám být malinko paranoidní - víc se otáčím, lekám se zvuků... Ještě jedna taková zvláštnost - když se probudím, je velmi často 3:33, naprosto přesně (chodím spát neúravidelně). V minulosti jsem obdobnými sny trpěla, ale měla jsem tehdy hodně náročné období, dnes jsem v podsatě v klidu v práci, v rodině, v osobním životě... Prosím dá se těchto snů nějak zbavit? Opravdu je to nepříjemné...
0x
Zdravím,
mně pomohlo na noc nevečeřet a nepít, poslední jídlo si dávám v 17:00, chodím spát s prázdným žaludkem. Spánek je poté nepřerušovaný, na jeden zátah. Sny mám pak normální, neděsivé.
doplněno 29.10.16 08:39:
Případně ještě ulehat s oknem na ventilačku, aby byl v místnosti zajištěn stálý přísun čerstvého vzduchu.
A "Dylin" to ví?
Pro tazatelku : Kolik času trávíte venku a jak často sportujete?
Tam je ta příčina.
doplněno 29.10.16 10:19: Tak to je dobře...
Každý jsme jiný,u mě tedy sport funguje skvěle.
A co Váš osobní život,trpíte nějakou domácí nepohodou,hádkami v rodině?
Jak pečujete o své duševní zdraví?
Mám na mysli posezení s přáteli,návštěvy kina,divadla,nějaká hobby?
Malování,focení,poslech dobré,kvalitní hudby,pletení,háčkování,čtení,atd.,atd.
Musíte se snažit obohacovat ducha,to je nesmírně důležité.
A v neposlední řadě se musíte zaměřit na kvalitní stravu.
Pokud se krmíte prázdnem,čili fastfoody a pijete sladké limonády,vše se odráží na kvalitě spánku i na děsivých snech.
Asi tak.
0x
Ze své zkušenosti vím,že to chce uspořádat si život,dát se do klidu,urovnat si v hlavě spostů věcí...třeba Vás něco trápí na něco myslíte a takhle se to projevuje.Můžou to být i staré věci a podvědomí se s nimi neumí vyrovnat.Nezapomeňte,že mozek řídí naše činy a né my.Plno věcí dělá naše podvědomí bez našeho přičinění.
Já měla také několik těhle snů.Jeden,že mě honí matka a já utíkám po schocech paneláků a chvilkama i lítám abych byla rychlejší a potom častý sen,že nejsou zavřené dveře od bytu,nebo že je někdo rozbíjí nebo že se probudím a je tam jen pár desek a za nimi někdo je.Oba sny byly důsledky jak se ke mě chovali druzí lidé,moje strachy jak z matky,tak z násilnického expřítele.
Nedíváte se třeba moc na zprávy?to co Vás budí je vlastně denní realita,to ani nemusíte číst horory.Teď je to samý klaun,přepadání seniorů,na parkovištích,odpočívadlech,na chodbách...
doplněno 29.10.16 21:45:
ještě bych dodala,že to bude mít možná i spojitost s místem.Obě moje noční můry byly vždy jen v tom místě,kde jsem zrovna bydlela.Jak jsem se přestěhovala,tak noční můra zmizla.
Zkusila bych aspoň něco v domácnosti změnit,vylepšit nebo úplně přeházet nábytek prostě tomu dát jiný ráz a myslím,že to pomůže.
0x
Měla jsem něco podobného několik měsíců. Navíc ještě záchvaty paniky, kdy jsem se probudila s pocitem, že nemohu dýchat, že se dusím. Letěla jsem k mrazáku a dýchala ten studený vzduch.
Jenže já přesně věděla, co je tím spouštěčem, z jakého důvodu se to děje? Nemohla jsem to ovlivnit, byl to dlouhodobý stres a bezmoc.
Když tahle situace přešla, všechno se vrátilo do normálu. Možná si aní neuvědomujete, že Vás může něco trápit, ale podvědomě to tam prostě je. Pokud pomine příčina, měly by ustat i noční můry.
Když jdete k autu, nebo lesem, myslete na něco pozitivního, třeba kam pojedete na dovču, co pěkného si koupíte, nepřivolávejte si to.
0x
Jak tu bylo napsáno, musíte si nejprve vyjasnit, co vás trápí a nechcete si to přiznat. Já mám s různými úzkostnými stavy apod. spoustu zkušeností, tak přispěji svojí troškou do mlýna. Takže - ono někdy záleží i na typu peřiny nebo povlečení, ve kterém se spí. Možná budu k smíchu, ale já jsem jednou ušila povlaky na malé polštářky typu patchwork, manžel si ničeho nevšiml, ale já jsem vůbec nemohla spát, tak mě ty různé tvary rušily! Zrovna tak v létě, když jsou i teplé noci, tak já se nevyspím několi týdnů právě kvůli teplu, i když jsem přikrytá jenom prostěradlem. Taky mě ruší určité předměty - nemáte v ložnici nějakou starožitnost? Já jsem kdysi dotáhla do ložnice stolek z půdy, který měla moje babička, která nebyla rozhodně hodná ženská. Několik dní jsem hrozně spala, pak mi to došlo, stůl vydrhla, vyčistila solí a byl klid. Jinak jsem si poslední dobou všimla, že když si dám navečer směs minerálů na odkyselení - takový kelímek, prodávají to i v Kauflandu, dají se 2 lžičky do vody, tak se mi po tom moc dobře spí, přitom to mám jen jako prevenci. Taky už jsem tady doporučila kousek kvasnic na noc a k tomu meduňkový čaj. Taky je fajn v ložnici občas než se jde spát nechat hořet svíčku v solné lampě, pěkně to provoní. Na závěr bych dodala, co se mi jednou stalo, už je to několik let. Manžel byl na noční, já se najednou vzbudila kolem druhé v noci a cítila jsem strašný tlak na prsou, jakoby na mně někdo seděl. Vůbec jsem se nemohla nadýchnout, ale hrozně jsem se rozčílila, prudce jsem vstala, zatleskala rukama a řekla táhni doprdele nebo tak něco...A byl klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.