Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Salmonela

Od: lulu* odpovědí: 3 změna:

Dobry den dcera ma zjistenou salmonelu. Naprosto netusim z ceho. Vzdy jedla jen to co ostatni. je v nemocnici. jak dlouho po propusteni nesmi do skolky a jak dlouho se dodrzuje dieta. Muzu se nakazit pokud ji utiram v nemocnici prujmy ale dobre se umyju? Zatim mi k tomu nikdo vic nerekl. Dekuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jak dlouho se co nesmí, Vám řekne lékař. Pokud máte pocit, že Vám lékař říká málo věcí, ptejte se ho, máte ze zákona nárok na zodpovězení všech Vašich otázek. Ano, je potřeba rue důkladně mýt mýdlem a doporučil bych i desinfekci. Tu obvykle v nemocnicích mívají na pokojích v takových rozprašovacích.

doplněno 28.10.16 22:54:

Ještě dodám - průjmy jsou velká ztráta tekutin, je potřeba doplňovat vodu. Je potřeba opravdu hodně pít (nejlépe rehydratační roztok, který obsahuje i ztracené minerály) nebo doplňovat tekutinu infůzí, jinak hrozí dehydratace. Ta může způsobit ztrátu vědomí, nevratné poškození mozku nebo dokonce smrt.

junkers*
hodnocení

1x

Salmonelu jsem kdysi v pohodě odmarodil doma. Pořád jsem jen strašně sral. Chytil jsem to tenkrát z nějaké polévky z ryby, jedl jsem jí až druhý den, mělo jí víc lidí, ale jen já to doslova - odsral.

Ano, to je typické, ostatní rybu snědli hned, salmonela se nestačila rozmnožit a přirozená imunita si s ní poradila. Vy jste to snědl druhý den, salmonela se trochu rozmnožila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]