Nejste přihlášen/a.
Dneska mi na nohu spadl ruční vysavač a tak jak to bývá(kdybych chtěla tak se netrefím)přímo tou špičkou asi z 1,5m výšky,přímo na nehet u palce nohy.Asi 15minut jsem ležela a řvala,potom šlo chodit,ale bolí to dost.Nehet už je modrý,ale čekám za jak dlouho pomine ta bolest,dala jsem brufen a čínskou mast.Máte zkušenost?jak dlouho mám počítat,že to bude bolet?Pomohlo na to něco?
Hlavně ten nehet hlídejte, aby neslezl. Pokud by se zdálo, že se začíná odchlipovat, skočte si na chirurgii, tam Vám sraženinu vytlačí a nehet by mohli zachránit. Ta bolest pár dní, to přejde.
Njn, jenže ten druhý -to už není ono. Stalo se to kdysi synovi na florbalu, odmítal někam jít, strašně dlouho to trvalo
Tak já doufám,že mi pod ním naroste rychle novýkdyž tak dám pozor ať se neodchlípne dříve...Ptám se ,protože musím fungovat a denně dvakrát s kočárkem na vycházky a hlavně děti si nejraději hrají s miskama a jinými těžkými předměty,takže pohyb po bytě je takový balet.Představa,že mě trefí,tak asi omdlím.
Od bolesti vám částečně uleví zvednutí poraněné končetiny do výšky nad úroveň těla a ledování. Sníží se tím tlak a prokrvení bolestivého místa. Bolest však může narůstat v souvislosti s eventuálním rozvojem zánětu, což vám samozřejmě nepřeji, jen na to upozorňuji.Mě takto poraněný palec u ruky odrostl za půl roku. Bolest jsem moc nepociťovala už druhý den,ale na noze to bude kvůli obuvi horší Podle rozsahu krevního výronu a bolesti zvažte, jestli by nebylo lepší navštívit lékaře. Ten zcela bezbolestně by provrtal nehet - drobný otvor (fenestrace nehtu). Otvorem vyteče nahromaděná krev a potíže ihned ustoupí. Zánět se nerozvine. Po vyprázdnění nebo vstřebání krve nehet odpadne nebo postupně odroste a vyroste nový. Urychlí se tím nejen doba léčení,ale odstraní se tím i bolest.
děkuji za odpovědi,hlavně u hrdaalena jsem se pousmála,protože jak jsem to četla zrovna jsem měla nohu nahoře.Ze začátku před dětmi,at nedostanu ránu ale pak jsem cítila jak je to příjemné mít jí na stole ve výšce.
Pokud doktor navrtá nehet, aby sražená krev měla kudy ven, tak jo, ale co když bude chtít strhnout nehet, to bych nepodstoupila, takové hojení by trvalo rozhodně dýl a bylo by víc bolestivé...
pt-přemýšlíte stejně jako já.Mám doktora,je to kámoš,ale beru jej jako kapacitu,takže si nedovolím ani tykat.Chirurg,ortoped a vždy říká,ať příjdu s čímkoli.Ovšem je to chlap hromotluk a nesere se s ničímco jde vyřízne,klidně napočkání,baví se hodně narovinu,že to třeba i některé urazí,ale je kapacita.Bojím se,že by byl právě radikální a vzal by to poctivě.
"lucie", takto vypadal můj palec, byl celý černý, nyní to bude v listopadu 12 měsíců a nehet právě odrostl celý a je jako dřív:
Mně vloni v listopadu přejel vozík s nákupem přes palec u nohy, dole mně u lůžka zčernal a pak téměř zčernala více, jak půlka nehtu. Dávala jsem si denně na nehet česnek, přelepila na noc lepicí páskou a nehet mně odrůstal. Tlačí se nový a starý odstříhávám a už mně odrostl po 11 měsících. Takže klidně to bude trvat rok. To černé může být sražená krev.
Nevím, jak velká to byla rána, ale moha by být zlomená kost palce (ale spíš ne, ruční vysavač je celkem lehký, ale taky záleží, jak máte pevné kosti). S tím nehtem máte dvě možnosti - buď se ta nehtová základna zlomila a nehet bude navždy křívý a deformovaný, pak pomůže jen operace zůžení nehtu (nikdy to nebude jako dřív), nebo se nezlomila, pak vám to odroste i s tou sraženou krví a bude to jako dřív. Pomůže to chladit, mě to bolelo asi měsíc, ale zmírňovalo se to. Nehtovou základnu zlomenou mám a chystám se na tu operaci.
No rána to byla,ten vysavač letěl z rukou,rovně jak šipka přímo na palec.Ráno jsem se nevešla do boty a sotva jsem chodila...mažu poctivě celý den ruskou mastí s hadím jedem a lepší se to.Barva je teda strašná,díky pt za foto,mám to taky takovou"chuťovku" jako jste měla vy.
Asi je to úsměvné,ale raději si odrodím další dítě,než to zažít znova
strhávání nehtu-vždycky si vzpomenu na horor Mouchatam si je sundaval sám.
Díky za zkušenosti.
Modrý nehet jsem měl v životě několikrát (poprvé cca v 10 letech, když mi sestra zavřela prst do dveří auta). Bolí to hodně, zpočátku přímo moc, nehet většinou zmodrá (sražená krev pod ním) a po nějaké době sleze. Pokud se podaří nějak umožnit krvi odtéct zpod nehtu, bolest je výrazně menší. Nový roste pomalu a jeho vzhled bývá zpočátku podivný, ale po čase nepěkná část odroste a nehet pak vypadá zcela normálně. Původní odumřelý nehet částečně omezuje růst toho nového (což může taky trochu bolet), a může způsobit jeho dočasnou deformaci. Proto je lepší, když starý nehet odpadne co nejdříve. V extrémním případě je lepší si ho nechat odborně odstranit, nový nehet má pak volný prostor, takže se nedeformuje. Nijak zvlášť to nebolí, protože je starý nehet již mrtvý (teda příjemné to zrovna není...). Dočasná ztráta nehtu nijak zvlášť neomezuje při běžné činosti, dá se na to celkem snadno zvyknout.
To odezní samo. Loni před Vánoci jsem uklízela kuchyň, otočila jsem jídelní stůl nohama nahoru, abych ho umyla i zespod - na a pustila jsem si ho na nohu. Viděla jsem bolestí všechny svaté.
Nehet mi nezmodral, už jsem si myslela, že to nic nebude, ale jak dorůstal, objevila se postupně veliká fialová skvrna. Je to už skoro rok, skvrna leze nahoru, jak nehet postupně odstřihuju, tak se toho zaručeně zbavím. Něco jsem už odstranila. Není třeba kvůli tomu trhat nehet, proč, to špatné odroste samo. Jaga.
Lucie, až po shlédnutí fotky musím uznat, že Vy to máte daleko horší. Mně nehet vydržel a odrůstá. Ale ten Váš mix všech možných barev - nechci strašit, ale opravdu nevím, zda nebude muset dolů.
Nepřála bych Vám to. Už nikdy doma neluxujte. Abyste se zase nezranila. Lepší mít binec, než zmrzačení. Já už taky nikdy nebudu v kuchyni umývat stůl. To špinavé radši schovám pod ubrus. . A pokud tam budou bydlet pavouci, jen řeknu: Kšá, kšá, jděte ven.
A otevřu jim okno.
Člověk si musí prostě své zdraví chránit i za cenu nepořádku. /A kdo mě už zná, jistě ví, že si zase dělám po ránu legraci/. Jaga.
Tak ať to nebolí a brzy se uzdravte.
babajaga-vy si děláte legraci,ale já ty pavouky fakt všechny pouštím ven,u nás se nesmí zabít ani muškaSamozřejmě,že jsem hned manželovi podhodila,že jemu by se nic stát nemohlo,protože kolem vysavače jen chodí.No uvidím jak to bude vypadat,nějak to dopadne.Já s tím svým doktorem chodím cvičit,takže mu to můžu ukázat kdykoli jak se rozhodnu.
Blíží se Vánoce a tradiční úklidy,tak nechť je tato otázka všem ženám varováníma taky tomu procentu můžů,co možná taky uklízí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.