Nejste přihlášen/a.
Je možné pracovat u jednoho zaměstnavatele během jednoho měsíce nejdříve na DPP a později na HPP?
Zaměstnavatel tvrdí, že to ze zákona možné není.
Před nástupem na DPP mi však slibovali, že ještě daný měsíc se mnou mohou podepsat smlouvu na HPP.
Samozřejmě, že je možné hned po skončení DPP navázat pracovní smlouvou. Dokonce je možný i souběh DPP a pracovní smlouvy za předpokladu, že jde o dva různé druhy práce.
Nerozmyslel si to zaměstnavatel? Chce Vás ještě zaměstnat na základě pracovní smlouvy?
Zaměstnavatel mi nabídl, že mě zaměstná až k 1. listopadu na HPP, právě z výše uvedeného důvodu, který očividně není pravdivý. Jako druhou možnost mi nabídli něco naprosto nepochopitelného - že mě ještě tento měsíc mohou zaměstnat na HPP za podmínky, že seženu nějakého známého v mém věku, na kterého by přepsali DPP. Tomu by poslali peníze a následně by mi je poslal on...
Překvapuje mě, že se toto děje ve velmi známé a velké české firmě.
Bylo mi také sděleno, že na DPP mi mohou poslat maximálně 10 tisíc Kč (nic takového není ve smlouvě uvedeno)
I proto mi nabízeli HPP.
Nyní mám již odpracováno tolik hodin, za kolik bych dostal cca 13 500 Kč čisého.
Ohledně výplaty na DPP - 10 tisíc za měsíc max. Byli jsme domluveni, že v polovině měsíce mi dají na HPP a když jsem včas dodal všechny podklady včetně zdravotní prohlídky, bylo mi sděleno, že až od 1. listopadu.
Z odměny za DPP do 10.000 hrubého se neodvádí sociální a zdravotní pojištění, pouze daň. Pozor, abyste byl zdravotně pojištěn; jestli nemáte současně jinou výdělečnou činnost, zjistěte si u Vaší zdravotní pojišťovny, jestli nemáte náhodou zaplatit za říjen pojistné.
Kdyby Vám měli vyplatit (hrubého) víc než 10.000, museli by Vás přihlásit na OSSZ a na ZP a odvést za Vás oboje pojištění. To je možná ten důvod, proč dělají takové (nezákonné) šachy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.