Nejste přihlášen/a.
Ahoj lidi,potřeboval bych od někoho zkušenějšího poradit. Jsem zoufalý a absolutně netuším jak svou situaci řešit. Mám strašný problém s navazováním vztahů s holkama. Povahově jsem spíš samotářský,ale to by nebyl ten největší problém,hlavně mám od dětství velmi rozvinutou balbuties(zadrhávání). Aby mě někteří hned neodsoudili,že jde o nějakýho debílka,tak o sobě můžu říct že nejsem nijak hnusný,nejsem žádná tlustá bečka sedící věčně u počítače. A nejsem ani hloupý,mám dobrou práci,dost peněz,auto,plno dobrých zájmů,ničeho se nebojím,jsem aktivní a myslím že nikdo se se mnou nenudí.
Nemám problém komunikovat s lidma,i když to někdy jde velmi těžko,tak to omezím na nutnost a i když se třeba ti lidi smějou pod vousy,už dávno jsem se naučil mít takový blbce lidově řečeno na salámu a žádný z nich mi nemůže zkazit den nebo že bych z toho měl nějaký deprese.
Ale holky to je něco jinýho,i když jsem přečetl spousty různých rad a prostě šel do toho,stejně ze mě nic rozumnýho nevypadlo,nebo nevypadlo vůbec nic,takže se logicky ta holka usmála a utekla. Na seznamkách mám pocit že tam jsou jenom zakomplexovaný nanynky co nevědí co chtějí nebo štětky. S pár holkama ze seznamky jsem se sešel a vždycky jsem z toho upřímně byl spíš zhnusenej než že bych z toho měl nějaký dobrý pocit. Jeden vztah jsem měl,dlouholetý kde bylo prvně všechno fajn,ale bohužel to nevydrželo.
Z tohodle mám hrozný deprese,cítím jak mi mladý život utíká mezi prsty a já jsem sám jak kůl v plotě,od toho rozchodu už skoro dva roky. Tak strašně rád bych někoho měl,holku kterou bych mohl hýčkat a zažívali by jsme spolu plno neopakovatelných zážitků. Vidět jak rostou moje děti,dávat jim jen to nejlepší. Jenže mám pocit že ty normální holky prostě vymřely. Jak už jsem psal v reálu to nedokážu a na seznamkách to je škoda mluvit.
Prosím poraďte mi někdo co dělat,protože nevím jak dlouho to ještě vydržím než mi z toho hrábne. Vždycky jsem nesl všechno statečně,nikdy jsem nebyl u žádnýho psychiatra ani psychologa,nepolyka žádný prášky ani nechlastal. Přitom život jsem lehký neměl. Svoje postavení v práci jsem si musel vydobít sám,tatínek mi žádnou cestičku nevyšlapal. Ve škole jsem se musel naučit bít abych se zbavil kvůli řeči šikany. V poslední době mi umřelo tolik blízkých a lidí co jsem měl rád že se mi tomu pomale ani nechce věřit. Ale cítím že na tohle už prostě nestačím a neunesu a tohodle hlavního životního cíle prostě nemůžu dosáhnout,ať dělám cokoliv.
Budu rád za jakoukoliv radu,klidně i za kritiku která by mi třeba pomohla,předem díky
Zdravín. V první řadě bych chtěla podotknout, abyste se přestal litovat. Zadrhávání v řeči může sice někomu vadit, ale určitě ne všem. Nikdo není dokonalý. Píšete, že jste samotářský tip, ale přesto toužíte mít slečnu, kterou byste mohl hýčkat a zažívali byste spolu plno neopakovatelných zážitků..Ženské ze seznamky jste popsal jako zakomplexovaný nanynky co nevědí co chtějí nebo štětky.
Ale sám sebe jste vylíčil následovně: O sobě můžu říct že nejsem nijak hnusný,nejsem žádná tlustá bečka sedící věčně u počítače. A nejsem ani hloupý,mám dobrou práci,dost peněz,auto,plno dobrých zájmů,ničeho se nebojím,jsem aktivní a myslím že nikdo se se mnou nenudí.Mám pocit že ty normální holky prostě vymřely. Jak už jsem psal v reálu to nedokážu a na seznamkách to je škoda mluvit./ Takto se opravdu prezentujete?
Měl jste vztah který nevyšel. Zřejmě hledáte podobnou slečnu. Proč nevyšel vztah, to nepíšete, ale pokud nemáte odvahu se seznámit v reálném životě, pak to nelámejte přes koleno. I zde na poradně byly nějaké diskuze o seznamkách atd..Já bych jen poradila, pokud se chcete seznámit, nezdůrazňujte svůj majetek, peníze, koníčky..Budte upřímný v tom co Vám život ztěžuje. Pokud už se slečna sejde v reálu s někým kdo má jakýsi hendicap, tak asi ví proč. Nechte to na ni. Psal jste, jak ženy působily na Vás...Ani slovo o tom, jak jste působil Vy na ně...Možná byste se měl přihlásit do nějakého poznávajícího zájezdu pro nezadané.. Setkal byste se s lidmi, kteří se jinou cestou též nedokázali seznámit a přesto doufají a nepřestali věřit, že se to povede...
Jen si dovolím něco z reálného života: U nás od pošty jezdí s balíkama chlápek. Je mu cca 35-40 let. Silně koktá, ale jinak je usměvavý, milý, popřeje krásný den, pochválí parfém atd.. A hned je pro mnoho lidí hezčí den.Je ženatý již přes 10 let...Takže tím chci jen říci, že záleží na tom, co z člověka vyzařuje. ..Pokud na seznamky chodíte i Vy, jak byste se popsal? Co ženě můžete nabídnout? Podle čeho si mezi ženami vybíráte s kterou se sejdete a s kterou ne? Jak sám sebe reprezentujete? Nechci Vás kritizovat, chtěla bych Vám porozumět..Pokud odpovíte na můj příspěvek, věřím, že se dobereme i nějaké rady..Pokud by Vám to bylo nepříjemné dále rozebírat veřejně, pak je zde k dispozici vnitřní pošta. Pokud budete chtít, můžete mi napsat i tam a já se Vám budu věnovat a hledat řešení,..
Zkuste ten seznamovací zájezd. Bývají třeba i jen víkendové... Myslím si, že to smysl má. Pokud rád cestujete tak to ztráta času nebude. Budete bohatší o jednu životní zkušenost, někam se podíváte a ještě se seznámíte s lidmi kteří hledají partnera tak jako Vy. A možná se Vám touto cestou zadaří hned na poprvé..
Děkuji za přínosnou odpověď Ono ten problém řeči nepovažuju za problém jako takový. V normálním životě už mi to ani nevadí,jak jsem psal při komunikaci s jinýma lidma kdy jsem uvolněný tak i když se zadrhnu tak se přes to lehce přenesu. Mám právě ten problém jen v komunikaci se ženami,na které myslím nebo které by mohly být potencionální objekt. To se to změní v peklo,ze sebe nedostanu buď vůbec nic,nebo když ze sebe něco dostanu tak nevím co mluvit a vypadám jako totální trapák.
Na seznamkách se prezentuju tak nějak klasicky,co hledám,jaký jsem,jaké mám zájmy,povahu. Na materialistickou stránku nějak důraz nekladu,maximálně tam zmíním jen že mám zázemí a že na tom nejsem nějak špatně.
O mém vztahu klidně budu mluvit. Hlavní spoušteč konce bylo to že jsme spolu začli plánovat společnou budoucnost. Vím zní to nepravděpodobně ale je to tak. Byla jedináček a pro její rodiče představa že by ji neměli pořád každý den u sebe,byla tak hrozná že proti mě začli nasazovat a taky že by jim neměl kdo sloužit. Po čase mě tak ruply nervy že jsem se něma pořádně chytl a to byl konec komunikace mezi mnou a jejími rodiči. A pak už to šlo od deseti k nule,zvrtlo se to na otevřenou válku a ona se po čase přidala na jejich stranu,protože bohužel byla příliš moc velký mamánek. Jestli tam byla moje vina nevím,snažil jsem se dělat všechno správně a prvně jsem i s nimi vycházel velmi dobře-právě do tý doby než jsme začli mít svoje plány.
Nemůžu soudit jak jsem působil na ty ženy já,ale myslím že celkem dobře,protože když už přes seznamku opadla ta tréma,tak pak už to bylo normální. Vždycky jsem to ukončil já,protože ani v jednom případě jsem si nedokázal představit že bych měl s něma vztah. Vždycky to byl úplný opak bývalky,velmi nevyrovnané,v jednom případě extrémně žárlivá nebo zase fyzicky tak-napíši to klidně na tvrdo-odpudivé že tam prostě žádná láska nepopukla. Abych to uvedl na správou míru,nepotřebuju modelku,nemám nějaké přehnané ambice,aby mě moje žena všude reprezentovala a táhly se za ní pohledy tisíců nadrženců. Klidně vezmu i nějakou obyčejnou holku,klidně i s handicapem,nemusí mít míry jak fotomodelka. Stačí aby se chovala trošku normálně a aspoň trošku normálně vypadala,to je všechno.
Co ženě můžu nabídnout? myslím že špatnýho určitě nic. Když nebudeme řešit materialistickou stránku,protože opravdu nejsem typ co by chtěl někoho utáhnout jen na prachy. Můžu jí nabídnout pohodový rodiný život,zároveň i aktivní,mám hrozně rád cestování. Nejsem alkoholik ani tyran. Povahově určitě nevyrovnaný nejsem,vím že člověk sám sebe těžko posoudí,ale na nikom si neléčím nezdary,když přijdu utahanej domů a někdo mě naštve,určitě nezačnu řvát na ženkou abych si to na ní vybil. Myslím že se chovám pořád stejně,netrpím nějakými velkými změnami nálad
O tom seznamovacím zájezdu jsem nikdy nepřemýšlel,myslíte že to má smysl? vím že nezbývá než to zkusit,ale aby to nebyla jen zase další ztráta času
Tak na internetových seznamkách opravdu těžko potkáte někoho normálního/ vhodného. Nejlepší je seznamovat se v nějakém zájmovém sdružení (např. turistický, vodácký oddíl apod.). To je vyzkoušené. A ohledně toho zadrhávání se také netrapte – pokud můžete alespoň trochu mluvit a hlavně umíte i naslouchat, žádná normální holka to řešit nebude.
"Aby mě někteří hned neodsoudili,že jde o nějakýho debílka,tak o sobě můžu říct že nejsem nijak hnusný,nejsem žádná tlustá bečka sedící věčně u počítače. A nejsem ani hloupý,mám dobrou práci,dost peněz,auto,plno dobrých zájmů,ničeho se nebojím,jsem aktivní a myslím že nikdo se se mnou nenudí."
"Na seznamkách mám pocit že tam jsou jenom zakomplexovaný nanynky co nevědí co chtějí nebo štětky. S pár holkama ze seznamky jsem se sešel a vždycky jsem z toho upřímně byl spíš zhnusenej než že bych z toho měl nějaký dobrý pocit."
Jestli takhle přemýšlíš o ostatních, tak si sotva najdeš hodnou holku. Která by chtěla někoho, kdo o sobě mluví jako o mistru světa, ostatní jsou pro něj "tlusté bečky sedící věčně u počítače" a holky "zakoplexovaný nanynky" a "štětky"...? Ne každý je dokonalý, ale přístup "proč mě nikdo nechce, vždyť jsem úplně skvělý a ostatní jsou nejhorší" opravdu nikam nepovede. Možná se nad sebou zamysli. Tady jsi napsal pár řádků, které by odradily kde koho. Takže se vlastně ani nedivím, že tě nikdo nechce.
No a co bych měl napsat? když na seznamkách jsou nanynky co nevědí co chtějí nebo štětky,tak aby se vám to líbilo tak mám napsat že tam jsou jen hodný holky a že já mistr světa je odmítám?.
A zhnusenej jsem byl právem,co si mám myslet o holce,která když jsem se opozdil o pět minut dostala na dvě hodiny histerický záchvat že ji podvádím? Nebo co si mám myslet o holce,která by mě jeden den láskou sežrala a druhý den se mnou ani nepromluvila? Nebo o holce,která se s prominutím vyžere na 140 kilo a pak mě bulí na rameni proč je tak ošklivá? Nebo o holc,která se mi sama přiznala že za tu krátkou dobu co jsme spolu chodili spala s 5 chlapama za prachy?- Jak by jste to nazval jinak než nanynky a štětky. Já nazývám věci pravými jmény,pokud s tím máte problém,je to váš problém
Pokud budeš o holkách (jedno jakých) smýšlet jako o "štětkách" a "nanynkách", tak si ani žádnou nezasloužíš. Obzvlášť když je ani neznáš. Ty příklady... prostě jsi narazil na holky, co nejsou pro tebe. Z tvého psaní cítím jenom zášť a naštvání, pokud tohle vyzařuješ i při osobním setkání, tak se nedivím, že se k tobě ty holky chovají, tak jak se chovají.
O všech tak rozhodně nepřemýšlím,problém je že ty normální už jsou většinou dávno zabrané a na ty seznamky z 90% opravdu chodí jenom ty nanynky a štětky-čest těm pár vyjímkám.
Při osobním setkání ze sebe nic negativního nevyzařuju,negativně začnu přemýšlet až podle toho jak se ta osoba projeví. Každý,a to je jedno jestli je to žena nebo muž,když se s tou osobou vidím poprvé,tak je to pro mě nepopsaný list. Jak se vybarví záleží jen na ní
Tady nejde o to, jaké holky tam chodí. Tady jde o to, že ty je NAZÝVÁŠ štětkami. Holky si mezi sebou často "štětky" a podobně říkají, ale neznám jedinou, které by nevadilo, když takhle o jiné holce mluví nějaký kluk. Je to nepěkné.
A k tomu, že si nemůžeš najít normální holku - možná je to taky tím, že máš holt příliš vysoké nároky.
Pořád nechápeš, co se snažím říct. I kdyby ta holka spala se stovkou chlapů za prachy, i kdyby vážila 200 kg, tak není dobré je nazývat štětkami a bečkami. Proč? Protože to spíš vypovídá něco o tobě, než o nich. A ty normální to z tebe očividně vycítí (normální hodná holka by totiž nechtěla být s klukem, který by mohl o její nejlepší obézní kamarádce říct, že je bečka, nebo o její sestře, která je trochu volnějších mravů, že je štětka).
Tak dobře,jak jinak nazveš holku,která během 14 dní vztahu,spala s 5 chlapama za peníze? Jak jinak ji nazveš než štětkou? to by mě zajímalo jakou terminologii by jsi použil k označení pravé podstaty věci.
Nemám žádné vysoké nároky,jak už jsem psal výše, Vezmu jakoukoliv normální holku,klidně i s handicapem,co se nechová jako nevyrovnaná nebo nebyla na víc klobásách než kečup helmanz. Ani nepotřebuju aby vypadala jako fotomodelka,stačí mi aby neměla sloní váhu a nevypadala jako starej chlap. Nic víc nepožaduju
Zkus v tom hledání trochu zpomalit a nech tomu volný průběh. Křičí z tebe zoufalství a to nemyslím ve zlém. Poslyš, zkusil ses někdy zamyslet nad sebou, jestli třeba neděláš něco špatně? Ne vždy je chyba v těch holkách a promiň, ale jestli si najdeš takovou, která tě nějakým způsobem nepřitahuje (je tlustá) nebo holku se špatnou minulostí (spala s někým za peníze), tak dej od ní ruce pryč, pokud s ní být nechceš, ale neměl bys o ní takhle veřejně ventilovat svoje pocity, to se totiž nedělá, i kdyby to byla sebevětší pravda. Buď lepší než ony a neplýtvej silnými slovy.
Podívej, taky nemůžu narazit na toho pravého, nejsi jediný, kdo má tenhle problém .
tak když tady uvádíš takové příklady, tak máš pravdu, já bych také s takovými holkami nechodil. To, že ti udělá hysterický záchvat, svědčí o její nevyrovnanosti. To, že spala s pěti chlapy, tě taky může odradit. To, že je tlustá je taky její věc, ale možná prostě od tebe jako partnera čeká podporu, že ji podpoříš v tom, aby zhubla, že bude mít nějakou motivaci.A když se ti přizná k sexu za peníze, tak to asi bere třeba tak, že chce, aby k tobě byla naprosto upřímná a jako partner musíš vědět i její minulost, neexistuje tajemství.
spíš jde o to, jak k tomu budeš přistupovat. Jak už jsem napsal, když je ta holka obezní, tak hledá někoho, kdo mi ji podpořil v tom, aby zhubla, ne, že ji hned odsoudíš. To samé třeba o té prostituci. Nedávno tu byla diskuze, jak si studentsky medičky vydělávají tímto způsobem. Je to minulost, třeba teď chce ta holka začít jinak, tak bych ji úplně nezatracoval. Každý může udělat chybu a každý se může nalézat v jiné situaci. Jediné, co bych chtěl, aby si došla na testy, zda je opravdu zdravá.
Ale z tebe mi přijde, že je odsuzuješ jen z principu, přitom také třeba máš nějakého kostlivce ve skříni. Možná je problém i tady.
A na seznamkách je spousta holek, které můžeš oslovit, kdybys měl oslovovat všechny z tvého města nebo okresu, tak neděláš nic jiného. Chce to nenechat se odradit, mít svůj inzerát a průběžně oslovovat.,
jak píšu, zkoušej to na těch seznamkách dál. Holek je tam spousta. Až oslovíš každý den 20 různých holek a ani po měsíci nikoho neseženeš, tak sem zkus napsat a dá se zjišťovat, kde je problém. Ale když oslovíš tak čtyři holky, které mají špatnou minulost, atd. a ostatní bereš, že jsou taky takové, tak to moc smysl nemá.
Moje dobrá kámoška kdysi (před 20 lety) jela na seznamovací týdenní pobyt na Benecko - vedl to psycholog, a zřejmě to bylo super, protože si tam našla životního partnera. Dodnes jsou účastníci v kontaktu a se stejným psychologem se scházejí na dalších sezeních, tématicky vedených podle jejich aktuálních potřeb, třeba dítě v pubertě a jak na ně... Vůbec bych to nezavrhovala. On je kompletně rozebere a nahodí do kolejí, samotné by se mi to líbilo. Zkuste popátrat po něčem takovém.
Malokdy se mi libi narky zoufalcu, ale tohle je vyjimecne zajimava zpoved lehce postizeneho, ale evidentniho ingeligenta Radila bych zkusit vyber partnerky odpovidajici narokum na vzhled i vzdelani, bez zbytecne skromnosti naopak vyzdvihnout vsechny sve klady, zaporu si jiste vsimne sama a postupne i dalsich nedostatku, ale chytra oceni sebevedomou laskavost a zaroven schopnost opory a moznost zajisteneho zazemi - tohle byva podstatne a vetsinou rozhodujici pro zenu hedajici zivotniho partnera, zvlast jestli hleda uz delsi dobu, ma jiz nejake zkusenosti a muze srovnavat.
@Ivzez : byt inteliget prece jeste neznamena mit vlidnou povahu a bezchybny charakter, ale u tazatele to odhaduji spis jen na lehci problem sebevedomi kvuli zminene vade
Evidentní iteligenti si myslí, že by je ostatní kvůli zadrhávání odsoudili jako nějaké debílky? Evidentní inteligenti nejsou nijak hnusní ani hloupí, mají dobrou práci i dost peněz a lidi vnímají jako bečky sedící pořád u počítače, nanynky či děvky?
Já si myslím, že problém spočívá v prezentovaném přístupu k lidem...
Coco, já vím, že milou povahu a bezchybný charakter nemá každý, to druhé ani neexistuje. Ale pokud bude někdo k lidem přistupovat s takovým despektem, jaký tady prezentuje tazatel, bude mít problém najít i jen známé, kteří by s ním občas někam zašli. Natož partnerku.
Mám v okolí dva páry, kde manželé zadrhávají. Táhnou to od mládí a vše v manželství funguje, po dětech přišla vnoučata a není žádný problém. Možná, že se chlapi doma cítí dobře a tento problémek s lidmi z rodiny není.
Myslím, že to tak i popisujete.
Já osobně považuji tento jazykový projev za velmi roztomilý, nijak se mi nezdá, že by v tom měl být problém. Je fakt úžasné, že jste jinak velmi úspěšný, takže proč házet flintu do žita.
Na seznamkách si hledejte nové tváře, co se nově zaregistrují. Proč psát holce /i v opačném případě mužskému pohlaví/, která je zaregistrovaná již několik let a bez výsledku? Takový člověk si již nevybere, ten hledá zábavu, povyražení.
Jinak hledáte zřejmě na stejných místech. Zkuste plavecký bazén, sportovní halu, taneční parket, taneční soutěže, cvičení aerobiku, mažoretky, volejbal, dívčí kopaná atd.
To jsou většinou děvčata hledící si svých koníčků, sportovkyně, nehledají žádné rychlé seznámení, nejsou přelétavé, mají nějaký cíl. To, co popisujete jsou děvčata konzumního typu. Najdete je u restaurací rychlého občerstvení, s hromadou hranolek, chichotají se, nudí se a nemají jiné zájmy, než lovit stále nové a nové objekty.
Možná, že též hážete flintu do žita moc brzy. Kolik těch pokusů vlastně bylo? Nejlepší jsou náhodné známosti. V autobusu, ve frontě u pokladny, u výlohy na ulici, o přestávce v divadle apod, kamarádky Vašich přátel, příbuzných.
Někdy udělá divy jenom obyčejná galantnost, pomoc při nastupování, v obchodě při nákupu, i jenom milý pozdrav a přání hezkého dne.
Jsou lidi, kteří jsou na tom hůř. Máš za sebou dlouhodobý vztah a tím pádem máš důvod věřit, že někdy bude další, i kdyby to mělo být za dlouho.
Mně je třiatřicet a neměl jsem ještě žádný vztah. A to ani nezadrhávám. No co, no - vždycky si řeknu, že ty holky nevěděj, vo co přicházej. Rada je jednoduchá - dělej, co tě baví, užívej si život a pracuj a vykašli se na trápení (ponořit se do práce nebo zábavy pomáhá...). Jednou ta pravá přijde a o to víc to bude stát za to. A ti, který vidíš všude okolo na každém rohu se předvádět se svými naoko "úžasnými" vztahy, se budou potýkat s rozvody, nevěrami, hádkami... my, kteří takto dlouho čekáme na tu pravou, s velkou pravděpodobností najdeme vztah blížící se ideálnímu.
Jedna kámoška čekala na vztah asi do pětadvaceti - přestože byla překrásná -, no a když to přišlo, sice to byla jedna velká vášeň, ale ti dva nakonec zjistili, že se nesnesou. Říkala mi tehdy: "... užívej si svobody, dokud můžeš - je to [tedy vztah] krásný, ALE..."
... a má svou pravdu - jako zadaný bys nemohl pomalu ani s kamarády na pivo. Respektive mohl, ale těch řečí okolo, který bys musel vyslechnout...
Mám zkušenost, že když si něco hodne přeju a hodne o to usiluju, tak to nedosáhnu. Ale když to pustím z hlavy a soustředím se na neco jiného, tak to přijde samo. Zkus to.
Normální holky prostě vymřely
Nevymřeli, ale hledáš je na špatných místech. Na seznamce je nenajdeš. Tam je už pouze odpad a nebo zlatokopky.
Chce to překonat samotářství a začít chodit více mezi lidi. Budeš mít daleko více známých a možná přibude i nějaký kamarád a nebo přítelkyně. A také nechodit mezi lidi prvoplánově pro hledání partnerky. To většinu odradí už na začátku. Vše chce svůj čas.
Tvá ideální žena je někde tam venku. Nejhorší co můžeš dělat , je sedět doma a hledat partnerku na internetu.
Ahoj.Možem sa opýtať kolko ti je rokov?To je podla mňa tiež doležité.Nemáš niekoho,kto by ťa s nejakou slečnou zoznámil?Ja som na tom podobne,takže ťa docela chápem.Tiež som samotárka a moc toho nenamluvím.Mám problem sa zoznámiť a to nielen s klukama,ale celkovo.Odkial si?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.