Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maxi aft

Od: hasha* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, vytvořil se mi maxi aft v ústech. Setkali jste se s tím někdy? Nemohl by to být nějaký příznak nemoci? Děkuji za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

No může to být signálem nedostatku třeba vitamínu B2 nebo železa... těžko říci. Sami doktoři neumějí přesně popsat, proč tato choroba vzniká. Kupte si Herbadent v lékárně. Je to vodička, která umí aft znecitlivět. Nebo si kupte ústní vodu Corsodyl a tím si ústa vyplachujte. Pokud by byl aft moc bolestivý, tak pak jedině za lékařem... Ty moje rady jsou takové babské, ale pomáhají taky.

Já je léčím náosledovně, koupím si šalvějovou tinkturu, namočím do ní takovou tu vatičku na čištění ucha a každou chvíli ji na aftu držím, jednak to je desinfekce a jednak to vypaluje. Herbandent je slabý. Nebo ho můžeš pálit i čistým lihem, taky se koupá v lékárně.

Je to oslabený organizmus. Vždy, když jsem nastoupila do nového zaměstnání, mela jsem afty. Když pak vynalezli Muldisal gel, byla to velká pomoc a úleva. Nejen, že to znecitliví to místo, ale urychluje hojení.Jinak možno použít znecitlivující gel pro miminka na dásničky, když se jim tlačí zoubky.

hodnocení

0x

To vás tedy lituji Z vlastní zkušenosti vím, jak to hrozně bolí.Afty jsou vřídky, ale nejsou infekční. Neměl/a byste je ale podceňovat a v každém případě navštivte zubního lékaře, aby diagnózu potvrdil, protože by se mohlo jednat, jak se správně obáváte i o jiné onemocnění.Stomatolog vám afty ošetří a doporučí účinný roztok či gel na potírání, včetně dezinfekce.Pokud jsou afty malé, můžete je mít vyléčené do týdne, horší to je s těmi velkými.Léčba může trvat až měsíc.Než se vyléčíte, vyhněte se konzumaci jídel kyselých, kořeněných a slaných.Ty bolest ještě zhoršují.Příčin vzniku aft bývá více.Např. mohl/a jste se poranit kartáčkem při čištění zubů nebo se prostě jenom nechtíc kousnout do sliznice, afty někdy u žen vzniknou při menstruaci a nebo jsou vyvolány stresem.Náchylnější k jejich vzniku jsou lidé, kteří trpí nedostatkem železa, vitamínu B2 a kyseliny listové.To není z mé hlavy, takto mě informoval lékař.*jasne* Jestli se tedy u vás vyskytly afty vícekrát, nechte se na tyto látky vyšetřit a při jejích nedostatku si zvyšte jejich dávky v podobě vitamínových doplňků stravy. A na závěr babská rada;). Kupte si lékořicový čaj. Několik dní ho normálně popíjejte a zároveň hodně silným odvarem proplachujte ústa. Stravu upravte na zásaditou, nejlépe zvýšenou konzumací syrové zeleniny. Mě osobně moc pomáhal mrkvový salát s jablky. Tož,tak. Přeji brzké uzdravení*slunce*

doplněno 26.10.16 02:21:

Lékořice totiž neléčí jen lásku, jak zpívá v jedné písni V.Neckář:-D

hodnocení

0x

Afty ještě nikdo spolehlivě nevysvětlil. Logické mi příjde, že je to špatná imunita v ústech. To se stalo mi, po antibiotíkách. Mi vždycky hodně pomohl čaj ze šalvěje. Držela jsem ho v puse a vyplivla. ;) Možná, že by bylo dobře, aby to viděl doktor. A když se vám do ordinace nechce, zajděte do lékárny. Lékárnice vědí, jaké jsou nejnovější a účinné prostředky. Řkněte, že chcete to nejlevnější, aby věděly, že z vás nemají sedřít kůži. A tu šlvěj tam mají k dostání také.

hodnocení

0x

Zkuste borůvky-kdysi bezvadná rada od dětské lékařky. Klidně kompotované, nebo mražené, jsou účinné a přidejte vitamín B12.

host*
hodnocení

0x

Někomu se dělají afty po čerstvých vlašských ořeších, někomu po syrovém, nepřevařeném mléku, někomu bez zjevné příčiny, prostě se občas někomu udělají.

Když se někomu udělá aft na dovolené o prázdninách a má daleko k nějakému stomatologovi, může zkusit starou osvědčenou kůru obyčejným hřebíčkem - kořením viz abecedazahrady.dama.cz/... . Stačí ho stčit do pusy, nekousat, držet mezi dásní a tváří a nechat ho pomaličku působit třeba několik hodin. Zubaři prý mají podobný roztok, prý také snad olejíček s hřebíčkem.

host,vy jste afty někdy měl? Neumím si totiž představit, že bych si na ně přiložila zrovna hřebíček, kde i sebemenší dotyk bolest stupňuje a v případě hřebíčku (když to přeneseně přirovnám k malému klacíku) dochází k intenzivnímu dráždění bolavé sliznice(vřídků) natolik, že nevím, kdo by to vydržel.*plac* Hřebíček ano,ale na bolavé zuby! To je můj názor.

hodnocení

0x

Připojuji se k borůvkám a hřebíčku. Hřebíček mám naložený v lihu a jak někdo něco...zuby, klouby, natažený sval, mám to po ruce. Borůvky se ale musí denně pár kuliček, tř, z mrazáku, aby se vytvořili obrané látky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]